Spider-Man Online Forum

Pełna wersja: Komputery
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Wiem, nie umiem zakladac dobrych tematow, ale ogarnela mnie euforia po tym, jak dostalem nowego kompa xD
No wiec, jakie macie komputery? Nie chodzi mi o odpowiedzi typu dobre... Pragne konfiguracji :] Ja (nie chwalac sie) powiem, ze mam:
- Nagrywarke DVD (NEC costam)
- Pentium 4, 3GHz
- 2 GB RAMu (hahaha)
- Radeon X600 Pro (moglo byc lepiej...)
- Creative Sound Blaster X-Fi
- Plyte glowna jakiegos ASRocka... no i chyba wszystko...

No coz, to dosc duza zmiana po Celeronie 600 MHz, 128MB RAMu i nagrywarce CD, ktorej maksymalna predkosc to 4x, GeForce'sie 2 MX/MX 400 i Sound Blasterze Audio PCI 128...

No, chwalic sie...

P.
Mój komp jest do dupy:
- powyzej 700 MG RAM'u (nie wiem ile dokladnie)
- GeForce 2
- nagrywarka 52x, niestety nie DVD
- jakis dobry Athlon (na serio dobry)
- karta dźwiekowa... nie wiem...

Tak wiec gdyby nie ta "super" karta graficzna i nagrywarka, mój komp bylby dosc dobry...

Cytat:2 GB RAMu
:blink:
No wiec ja mam do dyspozycji dwa komputery - ten na którym wlasnie pisze niniejszego posta i komp do pracy, 100% legal bez pirackiego oprogramowania, który stoi obok :)

No wiec ten na którym pisze:
AMD 2Ghz, 512MB RAM, GeForce4 MX440, HDD180GB, DVD combo, highscreen 19''

A ten drugi to stosunkowo swiezy nabytek:
Apple PowerMAC G5, CPU Dual 2x 3,0Ghz 64bit, 3,2GB RAM, MasOSX
Incognito,Dec 7 2005, 21:08 napisał(a):A ten drugi to stosunkowo swiezy nabytek:
Apple PowerMAC G5, CPU Dual 2x 3,0Ghz 64bit, 3,2GB RAM, MasOSX
O kurde, stary, zazdroszcze. Mialem przez kilka tygodni G5 w domu, swietny komputer. Chetnie bym sie zamienil... A jaki masz monitor? 30"? :D

Tak QbaS, 2 giga. 2x 1024 MB. Chyba nawet to bylo to - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17565

P.S. No juz mi euforia przeszla :]

P.
Pentium II 400 Mhz
4 Gb dysku twardego
92 RAM
nagrywarka cd
brak glosników
brak cd-romu
cos jeszcze?
-Karta Graficzna NVIDIA GeForce FX 5200
-Procek AMD Athlon™ XP 2200+ 1.80 GHz , 512 MB RAM
-Zwykly CD Drive (po co mi DVD skoro mam wirtualny naped :P)
-HDD80GB
-Dwa Joypady Manty i Speed Linka (?)
-Myszka z wiema rolkami i 5 przyciskami , laserowa :P
-Klawiatura jak w starych komputerach z 1995 roku (brat wylal herbate na taka "nowoczesna" klawierke)

Hehe , jak widac sprzecior mam dobry (mi wystarcza).
Karta graficzna: ATI Radeon 9600 Pro 128 MB
Procesor: AMD Athlon 64 bit 3000+
Pamiec: 512 MB RAM
Napedy: stacja dyskietek 1,44 MB; Combo CD-RW/DVD 52x
HDD: 40 GB
Monitor: 17'' Hyundai
2 glosniki, klawiatura, mysz z rolka

Cierpie troche na brak miejsca na dysku i malo pamieci. <_<
A co ja mam powiedziec <_<
Athlon 3000
RAM 1024
Nagrywarka DVD/CD Toshiba
GF 6600
80GB
Monitor 18"

Zygmoont taka maszyne to chyba od NASA dostales :lol:
Pentium 4 2,8Ghz w technologi HT
Plytka glówna: Asus P4P800SE
Graf: Asus Radeon 9550 128MB
1 GB DDR
zintegrowana sieciowa i muzyczna
Lite-On Combo DVD/CD/CDr
Dysk 40GB + 8GB
Oraz: odprowadzenie wentylacji z plyty glównej na zwenatrz obudowy, wyswiatlacz LCD podajacy temperature procesora oraz 3 stopniowy cooler
Kozworld,Dec 13 2005, 20:01 napisał(a):wyswiatlacz LCD podajacy temperature procesora oraz 3 stopniowy cooler
Tez chcialem obudowe z wyswietlaczem, ale tata powiedzial, ze zbankrutuje przeze mnie i nie kupil :D

Tim napisał(a):Zygmoont taka maszyne to chyba od NASA dostales laugh.gif
Poczatkowo mialo wyjsc ok. 2200 z monitorem, wyszlo 2800 bez monitora :D Czesto w sklepie zmieniam zdanie... Mial byc Athlon ilestam, jest Pentium 4, mialo byc 512MB RAMu, jest 2048 MB... Mial byc jakis GeForce, jest Radeon X600 Pro... No ale chociaz karta dzwiekowa za darmo :D Zaje**sta jest...

Wiecie jak sie podkreca Athlony? A Pentium sie da podrecic (nie wystarcza mi :D )?

P.
Kolega podkrecal i mu sie spalil wiec nie polecam:)

Mój kosztowal 3.000zl z monitorem plaskim :ph34r:
timgrayson,Dec 14 2005, 10:00 napisał(a):Mój kosztowal 3.000zl z monitorem plaskim :ph34r:
Tez bede mial LCD... W sumie to masz RAMu mniej ode mnie i procesor slabszy. A jak wiadomo, Intel kaze placic sobie za nazwe, a AMD za sprzet...

P.
wlasnie dlatego nie bralem Intela to przereklamowany B)
Mam plaski ale tylko monitor bo obudowa normalna :D
procek:pentim 4 3.0GHz
plyta glowna:gigabyte 915P
grafika:geforce fx 6600GT
RAM:1 GB
zintegrowana siecowa i muzyczna
nagrywarka DVDx8/CDx40 liteon
dysk:120 GB
monitor:19" LG(life's good:D)
Jezus...wasze kompy to marzenie! Az mi sie przykro zrobilo :(
Athlon 1,7 ( w rzeczywistosci 1.4- taa..rzeczywistosc boli :unsure: )
256 MB Ram
Geforce 5200 FX
dysk 40 GB
monitor 17" jakis tam shit ;)
Nagrywarka bodajze x43- stara jak swiat. jedyne co dobrze jeszcze nagrywa to save z gry :D
DVD room LG x17- naszczescie nowy
klawiatura- brudna ;)
myszka- calkiem niezla- A4 tech
Cytat:klawiatura- brudna wink.gif
A propos - wlasnie doszedlem do wniosku, ze w klawiaturze mam wiecej jedzenia niz w lodówce.
Wystarczy odwrócic do góry nogami, potrzasnac, a juz sypie sie deszcz lakoci :D
Ok dobra czas na mnie.

Mialem : Zmienilem:

Gerorce 2 200 MX Radeon 9800 SE
Athlon 1700(tak naprawde 1500)
Cd-rom 52x(zwalony) niedlugo zmienie
ram 256 ram 768
karta dźwiekowa zintegrowana
Monitor NEC 17"


Na razie jestem zadowolony chociaz przydalby nagrywarka DVD ,i procek.
Zygmoont nie podkrecaj. Kolega, który uwaza sie za speca spalil w ten sposób 4 kompy, w tym jeden w dzien po zakupie ;) A co do klawiatury to niemalze wszystkie litery mam poscierane. Mi nie przeszkadza ten fakt, ale osobom, które chca cos napisac bardzo. No i spacja sie zacina...
Stron: 1 2 3 4