04.01.2014 , 18:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.01.2014 , 19:33 przez Scarlet Spider.)
Wolałbym żeby prawa zostały w Dark Horse i to za pośrednictwem tego wydawnictwa ukazywały się komiksy. W końcu robiło to przez 20 lat, fakt że ostatnio poziom tytułów czy też historii się obniżył. Karmazynowe Imperium III rozczarowało, podobnie obecnie trwająca seria o jakże oryginalnym tytule Star Wars ale były też serie uważam godne uwagi takie jak Dziedzictwo czy Czystka (ang. Purge). Swoją drogą zajrzałem na stronę Bastionu po więcej informacji na temat i opinie są różne, najbardziej zbulwersowała mnie jednak wypowiedz jednej osoby który jest oczywiście entuzjastom zmiany wydawnictwa - Zaczęli od jednego z najbardziej kontrowersyjnych komiksów i w mojej ocenie jednego z najgorszych, czyli Dark Empire, który początkowo miał wydać Marvel. Zawsze uważam że to dobry komiks oraz historia. Jednak jak widać każdy może mieć inny gust, lub go może nie mieć w ogóle. Sorry że mogę w tym momencie wyjść może na człowieka pełnego braku szacunku do zdania innych, ale to jest jedna z tych serii które cenie. Zresztą wydana u na za pośrednictwem TM-Semic i mam ją w swojej kolekcji, a skompletowanie jej po latach trochę mi zajęło. Wracając jednak do tematu to obawiam się że Marvel a więc Disney, zacznie teraz wydawać jakieś komiksowe prequele przed nadejściem firmowego Epizodu VII i że w ogóle EU w kwestii universum Star Wars mocno się zmieni niestety na gorsze. Oby tak się nie stało...