Cytat:Generalnie konwersja SM3 nie jest taka zla bo wlasciwie jej jedyny wiekszy minus techniczny to wymagania sprzetowe. Sa zbyt wygórowane jak na jakosc grafiki.
Czyli konwersja ma powazny blad, którego GoW jest pozbawiony. Czyli jest niechlujnie zrobiona (mimo, ze zgadzam sie z toba, ze nie jest wcale taka zla). Nie poswiecono jej wystarczajacej ilosci czasu. Tak to czesto bywa z grami na podstawie hitów kinowych, a szczególnie gier multiplatformowych.
Cytat:To chyba akurat niekoniecznie sa konwersje, tylko chyba wersje na rózne platformy sa robione oddzielnie.
Dokladnie. Wersja kodu gry jest od razu przygotowywana na wszystkie platformy i za to chwala EA ( pomijajac to ze szafot nalezy im sie za inne rzeczy).
Cytat:Badzmy szczerzy. Nie ma na naprawde dobrej gry o pajeczaku. Jedynym co sprawia, ze w to wo gule da sie grac to bohater.
A teraz proste porównanie grafiki w SM3TG i starszym GoW. Gdzie ta "rewelacyjna" grafika?
To czy gra jest naprawde dobra zalezy od tego czego po niej oczekujesz. Ja po grach ze Spider-Manem oczekuje duzego, wolnego miasta, duzo akrobacji, walk, wielu wrogów, zróznicowania rozgrywki. Skracajac - porzadnej zrecznosciówki (ale nie z gatunku tych infantylnych jak Friend or Foe) i to wlasnie dostaje. Jesli chce wielowatkowej fabuly z zaskakujacymi zwrotami akcji to gram w cRPGi które mi to zaoferuja (Wiedzmin, KotOR, NWN2, Jade Empire, Baldurs Gate). Jesli chce pozastanawiac sie nad sensem zycia i wglebic w sfery metafizyczne gram w Planescape: Tormenta, pokombinowac - Portala. Jestem pewien, ze wiesz o co mi chodzi. Jasne, ze gry ze Spiderem moglyby byc lepsze, ale nie powinno sie po nich oczekiwac przelomu. Moim zdaniem twoje stwierdzenie jest troche zbyt mocne (to, ze gdyby nie bohater nie daloby sie grac).
Grafika. Glówna róznica miedzy nia, a GoWem polega na tym, ze Spider-Man 3 The Game oferuje graczowi bardzo duza (duuzo wieksza niz w GoWie) otwarta przestrzen i ogromne wysokosci na jakich mozna sie poruszac na mapach. Tego w GoWie brak. Dlatego grafika w obu grach skupia sie na czyms odmiennym. W GoWie wyswietla wiecej szczególów z bliska, natomiast w SM3 wyswietla bardzo duze szczególowe miasto kosztem detali widocznych z bliska jednak w ogólnym rozrachunku grafika w obu grach wyglada rewelacyjnie. Mam nadzieje, ze zrozumiale wytlumaczylem.