Liczba postów: 264
Liczba wątków: 32
Reputacja:
1
W sobote, 2 listopada br. serwis Spider-Man Online ponownie pojawil sie w polskim internecie. Jak zapewne zauważyliście zyskał całkiem nowa szate graficzna, ktora jednak oparta jest mocno, na starym wizerunku SMO.
Chcielibysmy uslyszec w tym temacie wasze opinie na temat wygladu, jak rowniez dzialania serwisu Spider-Man Online. Wasze pomysly, propozycje, krytyke.
Liczba postów: 212
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
A powoli już traciłem nadzieję.
Nowy layout spełnia swoje zadanie, jest przejrzysty. Sekcja newsów wygląda dziwnie, podobnie jak ich rozwinięcie. Ciężko mi powiedzieć co może być problemem; może to kwestia czcionek ich formatowania. Na pewno interlinia jest za duża.
Powrót jest tylko jeden i nie króla, tylko jedi.
Liczba postów: 665
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Podoba mi się opcja komentarzy pod newsami, której nigdy tu nie było, z początku panel newsów wydawał mi się dziwny, ale ostatecznie idzie się do niego przekonać.
Jak rozumiem, przenoszenie materiałów wciąż trwa? Bo miałbym taką sugestię, żeby dodawać newsa o tym, co dokładnie pojawiło się już na stronie, bo nie do końca wiadomo, gdzie można już poczytać materiały, gdzie nie, trzeba każdy dział przeszukiwać i sprawdzać.
Reputacja:
1
(11.11.2013 , 13:10)daniello32 napisał(a): Jak rozumiem, przenoszenie materiałów wciąż trwa? Bo miałbym taką sugestię, żeby dodawać newsa o tym, co dokładnie pojawiło się już na stronie, bo nie do końca wiadomo, gdzie można już poczytać materiały, gdzie nie, trzeba każdy dział przeszukiwać i sprawdzać.
Hey daniello32!
dzieki ogromne za sugestie, napewno nad czyms takim sie zastanowimy i moze w najblizszym tez czasie wprowadzimy.
Liczba postów: 383
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Fantastycznie  Strona wygląda bardzo podobnie do poprzedniej wersji. Wygląda dobrze i nie ma problemów z jej używaniem, jedyne "doraźne" modyfikacje, jakie moim zdaniem powinny zostać wprowadzone to podniesienie Spider-Mana w logu w górę lub obniżenie nagłówków podstron oraz zmiana koloru linków lub tła na forum - nieprzyjemnie się patrzy na czerwony na niebieskim.
Natomiast patrząc obiektywnie, trochę żałuję, że nowa strona jest aż tak podobna do poprzedniej w kwestii layoutu. Poprzednia strona była ładna w tamtym czasie, ale teraz już niestety odstaje od obecnych czasów. Internet się zmienił i mamy świetne wtyczki jQuery, responsywne designy (zwłaszcza tego tutaj brakuje), animacje CSS, webfonty i wiele innych rozwiązań, których tutaj nie wykorzystano. Nowy/stary design, o ile bardzo estetyczny i wygodny, trochę nie nadąża za czasami i będzie to widać z miesiąca na miesiąc coraz bardziej.
Choć oczywiście - kawał dobrej roboty, na pewno będę czasem zaglądał.
Dwa pytania:
1. Kto jest odpowiedzialny za pracę nad SMO? W redakcji widzę w dużej mierze starą ekipę - postanowiliście znów zająć się tworzeniem tej strony czy dział ten nie został jeszcze zaktualizowany po przeniesieniu?
2. Skąd zmiana domeny? Straciliście spider-man.org.pl? Była świetna.
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 15
Reputacja:
1
18.11.2013 , 16:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.11.2013 , 16:37 przez Doctus.)
Cytat:Dwa pytania:
1. Kto jest odpowiedzialny za pracę nad SMO? W redakcji widzę w dużej mierze starą ekipę - postanowiliście znów zająć się tworzeniem tej strony czy dział ten nie został jeszcze zaktualizowany po przeniesieniu?
W dalszym ciągu redakcji przewodzi nasz kochany redaktor naczelny J. Jonah Jame... Dawidos
Reputacja:
1
19.11.2013 , 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2013 , 00:07 przez Majk.)
(18.11.2013 , 13:17)zygmoont napisał(a): Natomiast patrząc obiektywnie, trochę żałuję, że nowa strona jest aż tak podobna do poprzedniej w kwestii layoutu. Poprzednia strona była ładna w tamtym czasie, ale teraz już niestety odstaje od obecnych czasów. Internet się zmienił i mamy świetne wtyczki jQuery, responsywne designy (zwłaszcza tego tutaj brakuje), animacje CSS, webfonty i wiele innych rozwiązań, których tutaj nie wykorzystano. Nowy/stary design, o ile bardzo estetyczny i wygodny, trochę nie nadąża za czasami i będzie to widać z miesiąca na miesiąc coraz bardziej.
Witaj zygmoont! Milo Cie znow widziec! Owszem strona jest podobna, a nawet bardzo podobna layoutem do poprzedniej wersji.
Nie rozumiem jednak zarzutu dot. nowych technologii, gdyz i jQuery i Ajax wykorzystane sa zarowno na stronie jak i forum, patrz chociazby kontakt, szybkie odp., czy wersja mobilna strona (choc poki co tylko na iOS, pracujemy jeszcze nad wersja na Androida, bedzie wkrotce). CSS3 widoczny jest w kazdym zakatku strony, gradienty, cienie, zaokraglone brzegi, itp., itd.
Zgadzam sie jesli chodzi o brak animacji - lecz to bylo zamierzone. SMO nie ma byc przepelnione bajerami, ktore spowalniaja ladowanie strony, nie wspolgraja ze wszystkimi przegladarkami itp. SMO jest, bylo i zawsze pozostanie przede wszystkim strona informacyjna, nie reklamowa wiec najwazniejsza jest tresc, a nie wyglad. Poza tym nie widze, zeby animacje jakies byly na takich serwisach jak stopklatka, gildia czy innych serwisach informacyjnych, a jednak mijaja lata i te serwisy dalej zyja.
Anyway... milo Cie znow widziec
Liczba postów: 383
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Przeczytałem swój poprzedni post i może zabrzmiał trochę zbyt negatywnie. Chodziło mi głównie o to, że widać pewien trend, w którym stawia się na wielkie czcionki, nagłówki i grafiki, a sam layout jak najbardziej minimalistyczny. Pierwsze z brzegu, z czego często korzystam - Gumby Framework. Jest to strona frameworka CSS (którego ostatnio nagminnie używam - megawygodny), która dokładnie pokazuje to, o czym mówię.
Mimo wszystko masz rację, co innego strona dla danego produktu/projektu, a co innego strona informacyjna, aktualizowana na bieżąco.
Kawał dobrej roboty. A przed Wami jeszcze większy kawał :-)
Liczba postów: 992
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
MAJKI, zygmoont... sama śmietanka wraca, jak widzę
Majk, kocham Cię za to, że utrzymałeś styl klasycznego SMO  Ciekaw jestem, do ilu "weteranów" dotrze ta informacja
Reputacja:
1
(20.11.2013 , 21:08)Pawcio napisał(a): MAJKI, zygmoont... sama śmietanka wraca, jak widzę 
Majk, kocham Cię za to, że utrzymałeś styl klasycznego SMO Ciekaw jestem, do ilu "weteranów" dotrze ta informacja
No prosze, kolejna znajoma twarz, jak milo
Mail poszedl do wszystkich uzytkownikow forum SMO wiec moze ktos tu jeszcze zajrzy...
Liczba postów: 992
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Ja z mojego maila forumowego nie korzystam już dosyć długo, ale mignęło mi to gdzieś na fecebooku
Reputacja:
1
22.11.2013 , 10:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2013 , 00:55 przez Majk.)
(22.11.2013 , 09:18)Pawcio napisał(a): Ja z mojego maila forumowego nie korzystam już dosyć długo, ale mignęło mi to gdzieś na fecebooku 
No właśnie obawiam się, że to może być problem większej ilości dawnych użytkowników... poczekamy, zobaczymy, a póki co, trzeba próbować pokazywać się gdzie się da
Miłego Piątku wszystkim!
Liczba postów: 890
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
02.12.2013 , 22:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2013 , 23:06 przez Scarlet Spider.)
(10.11.2013 , 21:01)_SetH_ napisał(a): A powoli już traciłem nadzieję. Nie ty jeden, nie ty jeden...
(10.11.2013 , 17:53)Majk napisał(a): W sobote, 2 listopada br. serwis Spider-Man Online ponownie pojawil sie w polskim internecie. Jest schludnie i czytelnie, dobrze jak na początek. Dobrze że dostałem wiadomość na e-maila o powrocie SMO
(11.11.2013 , 13:10)daniello32 napisał(a): Podoba mi się opcja komentarzy pod newsami Oby tylko było należycie moderowane
(18.11.2013 , 13:17)zygmoont napisał(a): 2. Skąd zmiana domeny? Straciliście spider-man.org.pl? Była świetna. Good Question
Reputacja:
1
(02.12.2013 , 22:02)Scarlet Spider napisał(a): (18.11.2013 , 13:17)zygmoont napisał(a): 2. Skąd zmiana domeny? Straciliście spider-man.org.pl? Była świetna. Good Question
niestety
Liczba postów: 1.076
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
19.12.2013 , 02:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2013 , 02:53 przez Morpheus.)
No proszę, stare dobre SMO wróciło po wielu wiekach  Sam nawet nie wiem, co za prastara magia mnie tu dzisiaj przyciągnęła, bo nie miałem pojęcia o rezurekcji strony, ale zajrzałem i postanowiłem z sentymentu się choć przywitać  Tak, więc witam nowych i starych użytkowników
P.S.
Uwielbiam te stare ikonki
''Nie wszystkie prawdziwe rzeczy muszą się wydarzyć. Opowieści i sny to zwiewne prawdy, które przetrwają, gdy fakty zmienią się w pył i proch.''
Reputacja:
1
10.07.2017 , 11:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.07.2017 , 11:07 przez Majk.)
Pracowitych kilka dni za nami, tutaj w redakcji Spider-Man Online.
Jak zapewne większość z Was już zauważyła, odświeżyliśmy nieco wygląd strony; zmieniliśmy całkowicie menu główne aby ułatwić Wam jeszcze bardziej poruszanie się po stronie.
Na stronie głównej na pierwszy plan weszły teraz komiksy i ich opisy, streszczenia oraz recenzje, żeby na pierwszy rzut oka widać było, co zostało ostatnio dodane.
Newsy przenieśliśmy na panel boczny przypisuąć je teraz do odpowiedniej kategorii, aby ułatwić dostęp do innych materiałów o podobnej treści.
Jak zwykle prosimy o Wasze opinie i pomysły
|