Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepszy supervillain Spider-Mana
Kogo uwazacie za "najlepszego" wroga Spidera?? Który robil na was najlepsze wrazenie?? Czyich wystepów najbardziej oczekujecie??

Moje osobiste Top 10 "najleszych" wrogów :

1. Bezapelacyjnie Green Goblin (I) - nikt nie napsul tyle w zyciu Pajaka co on. ¦mierc Gwen, powrót do zycia rodziców (ale to chyba zrobil Harry, jakby co poprawcie mnie bo tutaj nie jestem pewien). W ogole jego sposób walki jest nie do przewidzenia, jest juz tak szalonu ze nie da sie przewidziec co moze zrobic. Osobiscie bardzo lubie batalie Petera z Goblinem ( m.in. ukochane "Last Stand" z zeszlego roku:D ). Goblin ponadto ma jakis osobisty podteskt do Petera ( bez skojarzen )

2. I tu zaczyna sie problem...mimo wszystko wybieram Venoma (I) - Dla Spideya byl to koszmar, zawsze czul strach przed nim... zreszta nie dziwie mu sie... Tez zdazyl naprzykrzyc sie Ksieciu Pajaków i jego bliskim (np. napasc na MJ - dluuugie pietno)

3. Kraven The Hunter (Serhij Kraffinov) - najprosciej - "Ostatnie Lowy" i zakopanie zywcem.

4. Hmm....Chameleon - czemu? powrót niezyjacych rodziców Petera i cala historia "Poscig" w polskim wydaniu

5. Jackal - Kolejny niezly swir i ojciec Clone Sagi :D

6. Docktor Octopus - Jeden z najstarszych wrogów...duzo razem z pajakiem przeszli... walk :D

7. Scorpion - Gdyby nie Marvel Knights to by go tu nie bylo... po prostu tez stary wróg i na dodatek ostatnio polaczenie z Venomem :D

8. Vulture - m.in. dlatego ze stary dziadek potrafil nieraz dowalic Peterowi :D no i byl pierwszym wrogiem z którym pajak walczyl w oryginalnym Amazingu.

9. Hobgoblin (I) - Daleko troche... ale cóz. Po prostu - pranie mógu Leedsowi i takze nieraz stanowil zagrozenie dla Spideya.

10. Tu mialem dylemat miedzy Kingpinem, Carnagem i Elektro... Ostatecznie zdecydowalem - Kingpin. Zwykly czlowiek bez zadnych supermocy a takze nie lada wyzwanie dla pajaka.

Piszcie swoje Top 10 wrogów z uzasadnieniami :D Ciekaw jestem waszego zdania :)

Podrawiam
To jest ta noc.
To zdarzy się znów, i znów.
To musi się zdarzyć.
Odpowiedz
Pierwsza trojka wraz z uzasadnieniami jak u kolegi wyzej. Ta sama kolejnosc.

4. Morlun - w sumie nic o nim nie wiemy, ma styl, jest milczacy, ale smiercionosny. On nie walczy, on po prostu idzie i niszczy. IMHO bardzo intrygujaca postac.

5. Lizard - Czyli Marvelowski Jackyl i Hyde. Jeden z moich ulubiencow od zawsze, a jak mu "szajba" odbila to byl po prostu boski

6. Green Goblin II - Najlepsi wrogowie. Bradzo trafny tytol, ktory idealnie odzwieciedla stosunki miecy GGII a Spidey'm

7. Kaine - kolejna ciekawa postac, kieruja nim dziwne i nie bardzo zrozumiale pobudki, no i jeszcze te jasnowidzenia...

8. Puma - Komiksy z nim zawsze sa ciekawe (zwlaszcza autorstwa DeMatteisa), malo walki, durzo rozmyslan i refleksji. Do tego niezrozumialy honorowy stosunek do Pajaka.

9. Doc Ock - uzasadnienie jak u kolegi powyzej

10. Jackal - Zawsze fajny tekst rzucil...
Powrót jest tylko jeden i nie króla, tylko jedi.

Odpowiedz
Ciekawe, ciekawe...

Piszcie wiecej !! Ciekawi mnie wasze zdanie :D
To jest ta noc.
To zdarzy się znów, i znów.
To musi się zdarzyć.
Odpowiedz
1 Dr Octopus - Bardzo wiele ze soba przeszli. Co by nie mówic, Octavius chcial potem Pajeczaka uratowac :)
2 Green Goblin - Norman Osborn. Szaleniec jakich malo. Jego dzialania odcisnely pietno na psychice Parkera
3 Venom - Dosc potezny przeciwnik Spider-Mana
4 Lizard - Prywatnie przyjaciel Paerkera. Kiedy zmienia sie w Jaszczura, wtedy lepiej zejsc mu z drogi ;)
5 Jackal - Przypadl mi poprostu do gustu ;)
6 Shocker - Jak wyzej
Tony Stark
Odpowiedz
1. Morlun. za wiele kolesia nie widzialem w komiksach (ze Spiderem zatrzymalem sie na polskich wydaniach), ale cala historia z nim przedstawiona na lamach DK, zrobila na mnie ogromne wrazenie. postac tajemnicza i bardzo potezna, niezwykle trudna do pokonania.

dlugo, dlugo nic...

swojej dziesiatki nie uloze, bo nie ma tylu lotrow, ktorych jakos specjalnie lubilem. wiec moze wymenie tylko;
-Kraven, za urzadzenie pogrzebu pajakowi - swietny komiks
-Venom, swietne, mroczne i klimatyczne komiksy z jego udzialem (np. moj ulubiony SM 4/91)
-Carnage, tylko za to, ze jako smierc wcielona, nie pozwala odsapnac pajaczkowi. plus, komiksy z nim zawsze trzymaja w napieciu
-Lizard - za swietny Spectacular Spider-Man (1/2005 DK). naprawde bylem mile zaskoczony tym komiksem, bo do tej pory wydawalo mi sie, ze Lizard niczym mnie nie zaciekawi.
-Scorpion, sentyment z dziecinstwa
Odpowiedz
Ja zaprezentuje moje top 5:

1.Morlun, tajemincza postac prawie nic o nim nie wiadomo. Ogólnie bardzo niebezpieczny i malo mówny przeciwnik ale czy tu potrzebne sa slowa...

2.Green Goblin, jego szlenstwo do jego najwieksza bron, z tego powodu stanowi bardzo duze zagrozenie dla Petera. Dobrze uzbrojony i szalenie niebezpieczny.

3.Doc Ock, zawsze mialem sentment do niego.

4.Venom, walka z nim zostawila slady w psychice Spidey'a. Silny, wredny i bezwzgledny przeciwnik wcale nie prosty do pokonania.

5.Kingpin, zwykly czlowiek który stanowi potencjalnie wieksze zagrozenie dla pajaka niz super-lotrzy. Jego potezne wplywy na caly swiece wpolaczniu z jego zdolnosciami przywódczymyi tworza z Fiska smierelnie niebepiecznego przeciwnika.
"You're good... but me, I'm magic"
Odpowiedz
1. Venom- najzacieklejszy przeciwnik Spidera, nienawidzil go bardziej niz kogokolwiek innego, po prostu najlepszy

2.Carnage-psychopatyczny morderca, jedyny cel to spowodowac totalny chaos, równiez nienawidzil Spidera najbardziej ze wszystkich

3.Kraven-równiez zaciekly przeciwnik, powiem tylko tyle: Ostatnie Lowy

4.Kaine- Namotal w zyciu Petera i polowal na Scarlet Spidera

5.Demogoblin- Cel mial zaszczytny, Krucjate przeciwko zlu(podobnie jak spider) lecz rozumial swa misje na opak(przylaczenie sie do maximum carnage) gdyz kazdy dorosly byl dla niego grzesznikiem a Spider najwiekszym

6.Green Goblin- Mistrz w niszczeniu zycia Spidera, zabil mu ukochana, stworzyl intryge klonów
Odpowiedz
Oczywiscie ze Venom, to jeden z najmocniejszych i chyba najbardziej zawziety i znienawidzony wróg spidera (i moja ulubiona postac z uniwersum Marvela) :D
Carnage i morlun tez sa nieźli. <_<
Odpowiedz
Oto moja lista:

1. Green Goblin - to bezapelacyjnie najwiekszy wróg Spider - mana, nie dosc, ze to swir, to jeszcze niezwykle przebiegly i inteligentny, no i nienawidzi Sidey'a z calego serca

2. Venom - mimo, iz jest to raczej anty - bohater i nie zabija niewinnych, to nienawidzi Pajaka i nie cofnie sie przed niczym, by go zniszczyc, no i bardzo spodobal mi sie jego zwiazek z sybiotem

3. Doc Ock - mam po prostu slabosc do megalomaniaków ;)

4. Carnage - polaczony z symbiotem psychopata, który nie ma oporów przed zabijaniem, chocby dla zabawy: i jak tu go nie lubic? :lol:

5. Lizard - jest to dosc ciekawy przeciwnik, glównie ze wzgledu na ta cala przemiane w potwora ala Dr Jekyll i Mr Hyde - no i ma rodzine, jest szanowanym naukowcem itd.

6. Jackal - przez swoje klony Pajaczka nieÄźle namieszal w jego zyciu

7. Morlun - chyba najpotezniejszy z przeciwników Spidey'a. NieÄźle spral Petera w TASM, he, he B)

8. Kingpin - nie ma supermocy, ale i tak sprawia ogromne problemy Pajaczkowi - od strony prawnej nie mozna mu nic zrobic, bo wiedzie podwójne zycie - szanowany biznesmen i bezlitosny mafozo w jednym, zaiste, ciekawa postac

9. Scorpion - tu podobala mi sie przemiana z fajtlapowatego detektywa w niebezpieczngo mutanta

10. Sandman - polubilem go glównie ze wzgledu na jego moce
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize
Odpowiedz
1. Green Goblin I i II- "Mam Cie" - niezle Norman z Harrym namotali.
2. Venom - chyba pierwszy wrog jaki kojarzony jest ze Spiderem
3. HobGoblin- lubie gobliny a te sa charaktertystyczne dla Spiderowych komiksow.
4. Kraven- za ostatnie lowy i pochowanie zywcem
5. Doc. Ock- za ratowanie zycia i proby skracania zycia Spidera
6. Kameloen-za wszkrzeszenie rodzicow Petera
7. Volture- za ciagle powroty z wiezenia
8. ...... dluga przerwa
9. Mysterio, Sadman, Scorpion-za to ze byli
10. Carnage-wyjatkowo do mnie nie trafia tak jak starsi wrgowie
Odpowiedz
Top 3 :)

1.Venom - naprawde przerazajacy, mój ulubiony villian, nietrudny do pokonania i bardzo ciekawa przeszlosc

2.Green Goblin - nie znam bardziej wrednej i zarazem smiesznej postaci

3.Dr.Ock - w koncu ktos kto nie jest zly, tylko ofiara wypadku :)
Odpowiedz
1. Green Goblin. Za to, ze budzi moja wyjatkowa niechec. Jakbym spotkal sambym mu spral morde ;].
2. Carnage. Pamietam jak jako 10-latek ekscytowalem sie jego pojedynkami ze Spiderem wydaniach Tm-Semica :). Psychopatyczny morderca, prawdziwy rzeźnik.
3. Venom. Chyba najbardziej znany przeciwnik Spidera. W wykonaniu McFarlane'a byl najlepszy :).
4. Kingpin. Niby zwykly gosc, bez zadnych super mocy, a ile pajakowi krwi napsul (i byc moze napsuje jeszcze wiecej, zobaczymy w najnowszych odcinkach TASM).
5. Mysterio. Fajne moce :). W sumie tez nie moce, tylko umiejetnosci raczej. I zawsze mnie smieszylo to akwarium na glowie :P
Odpowiedz
Ja wypisze trójke

1 Kraven- za lowy

2. Puma za historie Buscemy w TM-semicu

3. Wladca Murów - pierwszy Spider w zyciu.

A Ekstra na pozycji 4 osoba bez której komiksy o pajaczku nie byly by takie same

4. JJ - za wytrwalosc, co prawda do nie supervilain ale przeciwnik Pajaczka.
Odpowiedz
1. Green Gobli I- totalny psychol. zaskoczyl Pajaka wiele razy, duzo namotal w jego zyciu, wie o Spider-Manie bardzo duzo i top daje mu przewage.
2. Venom (Eddie Brock)- bardzo trudny do pokonania, tez wie o Peterze duzo, nie raz Spider byl przez niego bliski smierci.
3. Doctor Octopus- geniusz uwieziony w ciele przestepcy<co tam sie kryje pod ta kopula>.
4.Venom(Gargan)-no w MK dal popis, w Beyond tez.
5. Carnage- kolejny totalny psychol. Zdolny do wszystkiego, nieprzewidywalny.
6. Shocker- podobaja mi sie jego bronie.
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Odpowiedz
Zdecydowanie KAMELEON. Nie ma jakichs supermocy, tylko zaplecze techniczne, jak u Batmana... Ta jego psychika, pomysly, twórczosc... Jest geniany. Jego dziecinstwo przypomina mi troche historie Logana...
mirrorS arE morE fuN thaN televisioN - John Mirra
Odpowiedz
U mnie wszyscy na jednym miejscu, bez wyrózniania, który lepszy to:
- Kingpin > boss swiata przestepczego, bardzo podobala mi sie jego historia z przeszlosci (w kreskówce kiedy to Spidey wspólpracowal z Daredevilem, a syn Fiska trafil do pudla): historia dziecinstwa(+historia z ojcem), odsiadka, ksztalcenie i zalozenie wielkiego imperium przestepczosci. Oprócz kreskówki to zrobil na mnie wrazenie w filmie Daredevil i w grze The Punisher. Postac budzaca mimo wszystko spory respekt a i mogaca poszczycic sie niesamowita sila ("Tylko 2% wagi mojego ciala to tluszcz" :D ). No i nie raz namotal Spider-Manowi / Peterowi
- Venom > Heh odwieczny wróg, który zrodzil sie z nienawisci Brocka wobec Petera/Spidera. Prócz posiadania niesamowitej sily i umiejetnosci budzil strach w Pajaku. Deptal mu po pietach i nie raz dal sie we znaki. No jeden z klasycznych przeciwników z serii Spider-Man.
- Green Goblin -> Heh, no to juz kwintesencja zla! Gdy tylko dowiedzial sie kim naprawde jest Spider-Man, postanowil zaatakowac go uderzajac w serce, a wiec w najblizszych. W kreskówce sporo bylo motania (co az tak bardzo mi nie przeszkadza) z klonami, innymi wymiarami goblinami itd. Ja uznaje tylko Normana Osborna jako Goblina mimo iz (wg kreskówki na Jetix) pierwszy byl Hobgoblin / Jason Philips.
"Istnieje tylko jeden prawdziwy Goblin. TO GREEN GOBLIN! "
:D B) :P
Odpowiedz
Ja ja powtarzam: Octopus rulez! Po prostu uwielbiam faceta ;)
Odpowiedz
Dla mnie:

Venom:
Wzbudzajacy w Parkerze strach przeciwnik którego Spider praktycznie nie jest w stanie pokonac bez wczesniejszego planu. Bardzo podoba mi sie wyglad Venoma oraz jego chore poczucie sprawiedliwosci.

Green Goblin:
Silny, dobrze wyposazony i do szpiku kosci zly. Jest równiez chyba najbardziej bezwzglednym i przebieglym wrogiem Spider-Mana.

Odpowiedz
Dla mnie Green Goblin to on jest najbardziej zabawny dla mnie Villiamem (czy jak tos sie pisze).
Rafcios rządzi Kumalski ? xD
Odpowiedz
Rafcios,Jun 29 2007, 08:24 PM napisał(a):Dla mnie Green Goblin to on jest najbardziej zabawny dla mnie Villiamem (czy jak tos sie pisze).
On nie mial na imie William, tylko Norman :lol:
A pisze sie Villlianem( chyba :huh: )
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości