Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ankieta: Wrogiem Spider-Mana w Spider-Manie 4 powinien by?:
Ankieta jest zamknięta.
Carnage
0%
0 0%
Chameleon
0%
0 0%
Hobgoblin
0%
0 0%
Hydro-Man
0%
0 0%
Kraven
0%
0 0%
Lizard
0%
0 0%
Morbius
0%
0 0%
Morlun
0%
0 0%
Mysterio
0%
0 0%
Rhino
0%
0 0%
Scorpion
0%
0 0%
Shocker
0%
0 0%
Razem 0 głosów 0%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wróg w filmie Spider-Man 4
Zapraszam do przeczytania tego newsa, dotyczy on villain'a, jaki ma pojawic sie w czwartej czesci filmu!

Do tej pory bylem negatywnie nastawiony na 4. Jednak teraz kiedy istnieje mozliwosc wystepu Morluna, nie moge sie doczekac.
Ja wiem, Morlun? tak odrazu jakis daleki przeciwnik. Powinni dac jakiegos ze wczesniejszych, jak np. Kraven, Lizard, albo isc na calosc i Clone Saga zrobic co swoja droga trudne by bylo. Ja osobiscie chcialbym zobaczyc kogos mrocznego czaicie taka masowa walka Dobra ze Zlem, tylko kogoś Carnage nie wiem czy niezbyt brutalny jest, w koncu to psychopatyczny morderca a oni troszki traktuja spidiego jak film dla dzieci, chociaz moze w SM3 mnie zaskocza:]
Zgadzam sie z toba Revan , moim zdaniem za wszesnie jeszcze na postac Morluna w filmie o Spider-Manie. Zgadzam sie ze w 4 czesci powinni dac jakiegos ze wczesniejszych wrogow , Clone Saga i Maxiumum Carnage sa ciezkie do zrealizowania wiec proponuje cos innego. Moim zdaniem powrot Green Goblina byl by ciekawy , Harry w ostatecznej zemscie ........... kto wie :D
Cytat:Moim zdaniem powrot Green Goblina byl by ciekawy , Harry w ostatecznej zemscie ........... kto wie
Ilez mozna walczyc przeciwko goblinom? Film stalby sie jeszcze bardziej nudny i oklepany. A Harry chyba zginie to juz raczej odpada :P. Fajnie byloby zobaczyc Morluna, ale tak samo Carnage'a. Prawdopodobna jest chyba jednak przemiana Connorsa w Lizarda.

Co do aktorów to mam nadzieje, ze zmienia drewnianego Tobeya (rozumiem, ze w pierwszej czesci gral przecietniaka i niepewnego czlowieka, a przeciez Peter w komiksie sie zmienial) i MJ (Kirsten nie jest dosc sexy jak na MJ :P). Reszta moze byc :P.

Morlun? Nieeee.... Nie chce mi sie to wierzyc. Tyle klasycznych bohaterów do pokonania, a oni chca wziac Morluna? I co, ekranizacja The Other? Nieee...

A co aktora, to ten Gyllenhaal mi nawet pasuje. Maguire tez nikomu na poczatku nie pasowal do tej roli ;].
Pokazali dr Connorsa w 2 czesciach filmu (lacznie z SM3) a w pierwszej o nim wspomnieli... teraz czas aby rozwineli jego watek i pokazali go jako Lizarda. A poza tym chetnie zobaczylbym tez Vulture i Mysterio (swietne efekty mogliby stworzyc przy tych postaciach) a poza tym Hydro-Man bylby tez niezlym pomyslem. Oprocz tych super villainów chetnie zobaczylbym gdzies tam w pobocznym watku postacie z polswiatka gangsterskiego takie jak Kingpin czy Silvermain

Lizard by byl OK, ale fanem Mysterio czy Vulture nie bylem nigdy, a z reszta, latajacy emeryt? Takich cudów nawet w Radiu Maryja nie ma. Mi aktorzy pasuja, Tobey jest OK i reszty tez sie czepiac nie bede, no w sumie moze MJ troszki bardziej powabna powinna byc no ale hehe nie mi decydowac o tym;] Wedlug mnie Lizard by byl dobry gdyz i tak juz pojawil sie profesorek wiec zal by bylo go marnowac, no ale inni wrogowie tez sa, Kingpin raczej odpada, w Daredevilu byl jako przeciwnik. Poza Lizardem mysle ze potencjalnymi kandydatami byli by: Kraven i Shocker, inni wrogowie albo sa zbyt odlegli albo mi nie pasuja lub powstal by banal kompletny no bo Hobgoblina czy Demogoblina dawac to juz padaka:P Na Clone Saga, Maximum Carnage itd to raczej liczyc nie ma po co gdyz musieli by mase nowych przeciwników dac no i w przypadku MC musieliby cala mase bohaterów dodac. Moje typy to: Lizard, Kraven i Shocker lecz moze cos sie stanie w SM3 co postawi sprawe w nowym swietle, nigdy nic nie wiadomo
no,ale zobaczcie jak wyglada nicolag cage lysy facet i za stary na czlowieka pajaka
Schoker sie nadaje,ale jako przeciwnik drugoplanowy,a nei glówny villian
Vulture-nei bo co tego pierdziela dawac
Morlun-nei znam z nim historii,wiec mnie to ryba
Rhino-nie nadaje sie do filmu
Carnage-swietny przeciwnik,ale jesli pojawilby sie tez Venom to moze by cos z tego wyszlo
Hopgoblin-mimo,z elubie te postac,to juz mi sie gobliny przejadly
Kraven-zalezy czy byl by tkai jak w komiksie czy taki jak w TAS (watkom milosnym z lowca mówie nie)
Mysterio-gratka dla efektów specjalnych bylby zapewne,ale czy wnióslby cos ciekawego w to watpie.
Hydroman-moce ma fajne,ale po za tmy jest nieciekawy,no i i byloby glupie-w S-M3 Sandman,a w 4Hydroman
Scorpion-o ten by sie nadawal.
Lizard-tego bym zobaczyl najchetniej,zwlaszcza,ze Connors juz sie pojawil w pozostalych filmach, mogliby by ciekawie pokazac sceny walk w kanalach i dac na doczepke 2 villiana moze Schokera

BTW Cageowi w S-M4 mówie NIE.
Dla mnei super by bylo,gdyby Spidey w 4 choc przez pewien czas nosil czarny kostium,ale ten "prawdziwy" komiksowy,a nie te popierdólke z 3 filmu-zwykly kostium tyle,ze kolor inny. Nie moge tego przebolec, "zarzneli" najlepszy kostium Spidera.
Jesli mialbym byc szczery, to jest naprawde niewiele wrogów Spider-Man'a którzy by pasowali do ekranizacji filmowej. Ale moje typy to:

- Morlun - ogólnie wyglada najnormalniej ze wszystkich i poscig za Spidey'em w celu "pozywienia sie" móglby byc calkiem niezly,
- Lizard - jaszczur biegajacy w kanalach, dobry pomysl,
- Carnage - bo za Venom'em to mój ulubiony schwarz charakter (ale i tak o nim mozemy zapomniec)
- Kraven - podobnie jak z Morlunem, czyt. poscig.

Reszta postaci jest po prostu zbyt "dziecinna". Jakies przebrania glupie czy cos... Nie widze tego w filmie ;)
Shocker i Rhino mogliby sie pojawic jako wrogowie poboczni, Scorpiona chetnie bym zobaczyl :) Ale Jameson J. K. Simmonsa nie jest Jamesonem, który stworzylby Scorpiona... Kraven raczej odpada, bo zrobilby sie z tego Predator 3, Lizard - spoko, Connorsa juz znamy, Mysterio - czemu nie? Ale to tez marginalnie, jak w SM2 The Game, Black Cat zapewnie nei pogardzilaby przewazajaca liczba fanów. Hydro-Mana mogli dac zamiast Venoma w SM3 - wtedy tytul brzmialby "Spider-Man 3: Bloto" ;) Swoja droga chyba nawet byla taka historia w TASM... Czy Carnage bylby dobrym pomyslem? Watpie... W koncu to "Spider-Man", a nie "300". Carnage sam w sobie jest spoko charakterkiem, ale w filmie by chyba nie wypalil. Vulture... nieee ;) Zadnych Jackali ani innych klonów tez bym sobie nie zyczyl. A Morluna to juz w ogóle!
Heh, po kolei co mysle o propozycjach wrogów:

Najlepsze propozycje to Morlun i Lizard, ale...

- W roli Morluna chcialbym widziec tylko i wylacznie Hugo Weaving'a, genialnego odtwórce ról Smith'a w Matrixie i Eldorn'a w Wladcy Pierscieni. Jesli nie on, to nie ma osoby, która widzialbym w tej roli. Jesli Morlun, to i Ezekiel, moze Richard Roxburgh bylby dobry do tej roli ?
- Lizard jest prawdopodobny jako przeciwnik drugoplanowy, bestia scigana przez Parkera, który sam jest scigany przez Kravena/Morluna. W kluczowej scenie filmu Connors przejalby kontrole i próbowalby pomóc Spiderowi w walce z tym drugim, by zostac przez niego zabitym. Jesli juz mialby byc pierwszo planowy, to widze go tylko w wersji z polskich Spectacularów DK.

Carnage jakos nie widze, lubiego, ale nie mam ochoty ogladac go w ugrzecznionej wersji dla widza ponizej lat 14.
No coz ja najchetniej widzial bym w 4 czesci Spider-Mana np :

Lizarda- poscig po kanalach to by bylo cos , w dodatku odrazajaca bestia
Electro - napewno dobre efekty specjalne zwiazanie z energia elekktryczna
Chameleon - dzieki mozliwosci zmiany wygladu napewno namieszal by w filmie i to sporo , jednak jesli juz film ma byc ciekawy to umiescil bym go jako wroga nr 2
Carrion - dzieki swojemu smiertelnemu wirusowi moglby byc nawet wrogiem nr 1 w filmie , szaleniec zdolny zarazic cale miasto to by bylo cos

W filmie zdecydowanie nie widze zadnego Morluna , jego czas na umieszczenie w filmie jeszcze nie nadszedl zdecydowanie
Cytat:W filmie zdecydowanie nie widze zadnego Morluna , jego czas na umieszczenie w filmie jeszcze nie nadszedl zdecydowanie
A ja uwazam, ze wrecz przeciwnie. Jezeli maja zmienic glównego aktora, rezysera i jeszcze kilka waznych osób, to lepiej zrobic cos naprawde porzadnego i widowiskowego... A cóz moze byc bardziej widowiskowe od smierci glównego bohatera? Wystarczy zmiksowac motywy z The Other z pierwsza historia o Morlunie, zastepujac w odpowiednich miejscach Tony'ego Starka Ezekielem, dodac jakiegos wyrazistego przeciwnika drugoplanowego, zamieszac... et voila, wychodzi calkiem strawny film, który nie dubluje (zbyt wielu) watków fabularnych z poprzednich filmów. Powtarzanie motywów sprawdza sie w komiksie, ale jezeli film ma nie zrobic klapy, to cos oryginalnego jest wrecz niezbedne...
A pan Weaving mimo iz kompletnie nie pasowal mi na Elronda, to Morlunem bylby wrecz idealnym. A na Ezekiela... Sean Connery :D zartuje, zartuje...
Czyzbys wiec sukces 4 czesci filmu opierwal w pewnym stopniu na pojawieniu sie Morluna ...., moim zdaniem to jeszcze za wczesnie by Spider zginol z rak tego przeciwnika lub jakiegokolwiek innego
¦mierc w rachube nie wchodzi raczej. Co do Morluna czy Cariona, no ja powiedzialbym ze nie sa to jacys top przeciwnicy, a zwlaszcza Carion. Sa zbyt odlegli zeby ich umiescic. Moim zdaniem dadza kogos hehe z nieco starszych przeciwników, mysle ze na 80% bedzie to Lizard, bo juz fundamenty na to maja.
Nalezy spodziewac sie Lizarda, bo watek Connorsa w SM 3 zostanie rozszerzony, w tym pojawi sie motyw jego laboratorium, gdzie mnóstwo gadzich gatunków jest. Sam Raimi woli klasycznych przeciwników Spider-Mana stworzonych przez Stana Lee, a na Venoma zgodzil sie z powodu namowy producenta Granta Curtisa, scenariusza Alvina Sargenta (czyli jak scenarzysta przedstawil watek Brocka w filmie) oraz wielkiego uwielbienia fanów dla postaci Venoma (a co za tym idzie kaski, jaka wydadza, aby pójsc na filmie). Oczywiscie istnieje mozliwosc, ze ktos inny bedzie rezyserem i wówczas zmieni realia filmu - powiedzmy nie bedzie kontynuowal historii z poprzednich czesci, a zacznie od jakies niezaleznej historii, wtedy Morlun jest mozliwy.
Wiecie co ja mysle ze zrobia Caernega poniewaz jesli Brock zaprzyjaźni sie z Peterem na koncu Filmu to w czwartej benda mieli kogo lupac a jesli sie nie zaprzyjaźnia zrobia w 5 lub 4 czesci powrót Venoma przy okazjii Caernega :D i to moje zdanie

Ale zgadzam sie tez z tym ze moze byc tez Lizard bo Conors w 3 bendzie zamieszany w afere z symbiotem z kosmosu
Naprawde watpie w tego Morluna. Skoro, jak powiedzial Raimi, planuja 4, 5 i 6 czesc, to kogo daliby pózniej? Kto bylby w stanie przebic Morluna?
Moim zdaniem Lizard jest najbardziej prawdopodobny, ale po 3 czesci, na pewno wrogów bedzie wiecej niz jeden.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości