Liczba postów: 52
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam.
Od niedawna zaczalem czytac numery Spider-Mana od pierwszych numerów "The Amazing Spider-Man". I stad moje pytanie, bo czytalem streszczenia paru nowszych komiksów i doszedlem do takich fragmentów jak tu:
http://spider-man.org.pl/index.php?id=komiksy/...szczenia/asm_06
gdzie kontynuacje wydarzen znajduja sie w innych seriach. Skad móglbym wsiasc liste glównych tytulów ulozonych wedlug linii fabularnej?
Z góry dzieki za kazda odpowiedz ;)
ja Cię KO, ale nogą
ja Cię LU, ale wodą
ja Cię ŚCI, ale drzwiami
taka miłość między nami
Reputacja:
0
19.05.2007 , 15:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.05.2007 , 15:41 przez GoMati.)
paul095, chodzi mi o calosc wydanych komiksów z "pajaczkiem" w roli glównej. Po prostu podalem przykladowe numery, gdzie wydarzenia z TASM kontynuowane sa w innych seriach jak MKSM, FNSM itp. i ja chcialbym znalezc liste gdzie fabularnie jest wszystko po sznurku. Gdybym mial to wyjasnic bardzo prosto to wyjasnilbym w ten sposób, ze sprawdzajac na liscie wiem dobrze w którym momencie powinienem przeczytac np. dany numer Civil War, a kiedy wrócic do TASM, zeby nie zgubic sie w fabule.
Mam nadzieje ze wyjasnilem niescislosci. Dodam, ze znalazlem tak chronologicznie ulozone np. tutaj:
http://www.spiderfan.org/comics/year/1963.html
ale tam jest problem bo pojawiaja sie komiksy typu Fantastic Four, które chyba nie wplywaja na glówna linie fabularna o pajaku a Spider-Man (o ile sie nie myle, a jesli tak to prosze wyprowadzic mnie z bledu) jest tam bardziej goscinnie. Pytanie jest wiec dalej aktualne: gdzie móglbym znalezc liste wszystkich glównych serii pajaka ulozonych fabularnie? :)
###EDIT:
Spider-Nik wlasnie o taki link mi chodzi, gdyby tylko dalo sie znalezc az po dzien dzisiejszy to bylbym bardzo wdzieczny!
ja Cię KO, ale nogą
ja Cię LU, ale wodą
ja Cię ŚCI, ale drzwiami
taka miłość między nami
Liczba postów: 436
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Link który podales jest tylko ulozeniem komiksów datami wedlug ich wydania. Daty niezawsze zbiegaja sie z chronologia wydarzen (podany wczesniej przyklad Untold Tales Spider-Mana i Amazing Fantasy).
Pelnej chronologi do dzis nie znalazlem.
Co do numerów typu Fantastic Four, przewaznie sa to goscinne wystepy, które nie maja wplywu na pajaka w glównych seriach.
Reputacja:
0
Przepraszam, ze odkopie ten temat, ale mysle, ze rozwiaze on mój problem w takim samym stopniu jak ulozenie fabularne.
Które komiksy Marvela powinienem przeczytac jesli zalezy mi wylacznie (no, jako ze jestem fanboyem) na pajaku? Wiem, ze te tutaj:
http://spider-man.org.pl/index.php?id=komiksy/...reszczenia/core
...ale czy dodalibyscie do tego cos jeszcze? Takie typu must-have?
ja Cię KO, ale nogą
ja Cię LU, ale wodą
ja Cię ŚCI, ale drzwiami
taka miłość między nami
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 51
Reputacja:
0
Raczej nie bo to bylaby wylacznie nasza subiektywna ocena. W kazdym razie posilkuj sie chronologia wydawnicza z naszej strony lub Spiderfan. Na ogól wydawany w kolejnych miesiacach/latach numer popycha fabule do przodu, chyba, ze dana seria osadzona jest w przeszlosci, co sie zdarza. O tym jednak dowiesz sie ze wstepu autorskiego.