Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomocy! Kolejnosc komiksów
Corey

To ja juz nie rozumiem. Jesli razem z ojcem lubicie Spidera to jak to sie stalo, ze mama nie pozwolila ci kupic komiksów? Musi wiedziec, ze to lubisz.

Odpowiedz
Tylko widzisz, Wookie3e - niektórzy rodzice lubia byc przekorni i robic na zlosc. :) I nic na to nie poradzisz.

U mnie w rodzinie tylko tata czasami czyta komiksy (choc w przeszlosci kochal je), bo teraz nie ma juz czasu na ich czytanie. Na szczescie na strychu jest kilka wielkich pudel wypakowanych komiksami i czesto z nich korzystam (nie ma tam niestety zadnego o Spider-manie). :D

Medrcy, czyli oczywiscie nasi rodziciele, mysla, ze wiedza wiele rzeczy lepiej od nas, a z reguly wiedza g...., czyli nic. Eksperci od wszystkiego, czyli od niczego. Jesli moja mama nie lubi komiksów, to czemu zabrania mi ich czytac? Jak ona nie, to ja tez? Chore... :/
Odpowiedz
Powiem ci szczerze, ze po latach zaczynasz rozumiec, ze niektóre rzeczy które wydawalo ci sie, ze rodzice robia na zlosc tak naprawde maja sens.

Zeby nie bylo, absolutnie rozumiem twój bunt, lecz kiedys zauwazysz to o czym mówie (jesli juz nie zauwazylas). Ja nie jestem zadnym swietoszkiem i dosc czesto klóce sie z rodzicami lecz w wielu przypadkach gdy pomysle o tym na spokojnie odkladajac na bok dume i upór okazuje sie ze mieli racje chociaz nigdy im tego nie powiem bo musialbym sie przyznac do bledu. :rolleyes:

Musisz systematycznie pracowac nad swoimi rodzicami to wtedy zobacza, ze naprawde lubisz komiksy i w koncu ugna sie pod natlokiem twoich argumentów. ;)

Odpowiedz
sory ze odswiezam ale tak: jakis czas temu sciagnalem z torrenta niby to calego Amazinga (do 540) oraz inne np Web of... itd i sobie troszke juz przeczytalem. no ale tak, vol 1 konczy sie na 441 i na ostatniej stronie i pisze ze bedzie kontynuowana walka z Goblinem czy czymstam, nie wiem bo na szybko przerzucilem strony. no i nastepne pliki, vol 2 zaczyna sie od komiksu w ktorym Spider walczy juz ze Skorpionem. tak ma byc ?? bo jak dlamni e to be continued znaczy ze w nastepnym w kolejnosci to bedzie, no chyba ze tu jest inaczej. poza tym wpisalem na wikipedi przed chwila Maximum Carnage bo chcialbym sobie costam sprawdzic, no i tak sobie czytam i patrze na kolejnosc:

Chapter I - Spider-Man Unlimited #1 - "Carnage Rising!"

Chapter II - Web of Spider-Man #101 - "Dark Light"

Chapter III - Amazing Spider-Man #378 - "Demons on Broadway" itd

no wiec skoro ten caly SM jest w roznych seriach to jak powinienem to czytac zeby sie nigdzie nie zgubic i obleciec wszystko od poczatku do konca ? bo mnie to zdeka przeraza. :unsure:
Odpowiedz
Cytat:no wiec skoro ten caly SM jest w roznych seriach to jak powinienem to czytac zeby sie nigdzie nie zgubic i obleciec wszystko od poczatku do konca ? bo mnie to zdeka przeraza.
Tego nie wiedza nawet najstarsi medrcy ;)
A tak na serio. Niezwykle ciezko jest ulozyc komiksy tak, by przeczytac je zgodnie z Timeline w swiecie Spider-Mana. Czasami jest to ulatwione, a czasami wrecz utrudnione. Niekiedy poprostu sie nie da ulozyc timeline'a sensownie. Dlaczegoś Bo autorzy czasami najwidoczniej zapominaja, ze oprócz serii prowadzonych przez nich sa jeszcze inne serie z tym samym herosem.
Odpowiedz
czyli co ? only Amazing a pozniej jak mi sie podoba ? a chociaz pomoglibyscie mi zsynchronizowac Amazinga z Civil War ??
Odpowiedz
Uproszczona wersja Spider-Man Civil War Timeline by Spider-Nik:

Amazing Spider-Man #529
New Avengers: Illuminati
ASM #530
ASM #531 <=> Civil War #1
ASM #532 <=> Civil War #2
ASM #533
CW #3
CW #4
ASM #534 => CW #5 => ASM #536 => CW #5 <=> ASM #536
ASM #537 => CW #6 => ASM #538 <=> CW #6
CW #7 <=> ASM #538
ASM #539 (Back in Black)

Legenda:
<=> - wydarzenia dzieja sie mniej wiecej w tym samym czasie, komiks po prawiej stronie konczy sie pózniej.
=> - W trakcie trwania wydarzen z numeru po lewej stronie trzeba przejsc do numeru z prawej strony
jedno pod drugim - wydarzenia wystepujace po sobie.

----
Mniej wiecej tak to wyglada. Jesli mialbym w to wplatac jeszcze Civil War Frontline i np. Fantastic Four to naprawde ciezko byloby sie polapac. A dokladajac do tego jeszcze inne tytuly ze Spider-Manem (od chwili zakonczenia The Other) to byloby nielada wyzwanie. Zeby to wszystko zrozumiec i móc sobie to jakos sensownie ulozyc trzeba niestety najpierw uwaznie przeczytac wszystkie te komiksy. Oczywiscie moje ulozenie tego timeline moze zawierac bledy. ;)
Odpowiedz
:blink:

Jak dla mnie to wszystko to jest zdecydowanie za bardzo poplatane i niestety nie mam na mysli samej fabuly, ale rozbicie jednej historii na milion róznych serii. Wlasnie dlatego mam spore opory przed kupowaniem teraz Amazing Spider-Mana bo co mi po tym skoro i tak nie bede znal calych watków.

Odpowiedz
dzieki Ci Spider-Nik, a czy w uja jest Frontlinow, czy dzieje sie w nich cos waznego dla swiata i kiedy mniej wiecej ginie Kapitan Ameryka ??
Odpowiedz
Kapitan Ameryka ginie niedlugo po Civil War. Najpierw trafia do aresztu, gdzie rozmawiaja z nim dwa reporterzy (Civil War Frontline #11), a w czasie doprowadzania na rozpawe ginie od strzal (Captain America #25).

Cytat:Jak dla mnie to wszystko to jest zdecydowanie za bardzo poplatane i niestety nie mam na mysli samej fabuly, ale rozbicie jednej historii na milion róznych serii. Wlasnie dlatego mam spore opory przed kupowaniem teraz Amazing Spider-Mana bo co mi po tym skoro i tak nie bede znal calych watków.

Civil War na cale szczescie zostalo zbudowane w taki sposób, ze wszystko co najwazniejsze dla Spider-Mana znajdziemy w Amazing Spider-Manie; co dla Fantastic Four znajdziemy w FF; co najwazniejsze dla calego Universum w Civil War. Civil War Frontline jest natomiast spojrzeniem na cala wojne ze strony dwóch reporterów oraz zawiera historie poboczne, w pewnym stopniu wazne dla calego Universum.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości