Liczba postów: 172
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
29.11.2008 , 17:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2008 , 17:06 przez Menelozo.)
Ja głosowałem chyba na Venoma, ale już nie pamiętam :P . Dlatego że jak byłem ma?y często oglądałem tą kreskówk? na Jetix (wtedy to się inaczej nazywa?o) i pamiętam, że trochę się Venoma ba?em :P . Poprostu kojarzy mi się z dzieci?stwem.
No matter what I do no matter how hard i try the ones I love will always be the ones who pay.
Whaterver live holds in store for me I will never forget these words: "With great power comes great responsibility." This is my gift. My curse. Who am I? I'm Spider-man.
Spider-man
Liczba postów: 15
Reputacja:
0
22.12.2008 , 21:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.12.2008 , 21:08 przez Vemon.)
Mi się podoba Venom - jest silny,wielki :blink: , i jego podejście do walki jest ciekawe,i był pierwszy. :venom: a jego ukszta?towanie formy jest ciekawe
Venom i Black Spiderman wymiata!
Liczba postów: 925
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja też zagłosowałem na Venoma. Jest moją ulubion? postacią w świecie Spider-mana, jeśli chodzi o czarny charakter. Uwa?am, że Venom jest postacią zło?on?, rozbudowana, zarówno pod k?tem pochodzenia, jak i swoich perypetii ... eee...życiowych.
Gdyby nie Venom, nie byłoby Carnage'a i reszty symbiontow. Cletus Cassidy czyli Carnage spija przysłowiową ?mietank?.. Ale to Brock i pierwszy symbiont odwalili "czarn? robot?".. i wszystkie wydarzenia by nie zaistnia?y, gdyby nie ich nienawi?? do Spider-Mana.
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
23.04.2009 , 07:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.04.2009 , 13:33 przez Dawidos.)
Ja głosuj? na Carnage'a.Super Psychol.Venom ma sklonności samobójcze i to mi się w nim nie podoba.Toxin to niepotrzebny symbiont.
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
G?osuj? na Venoma,bo jest postacią zło?on?,lubię go,przypad? mi do gustu.obok Wolverina,Deadpoola,Scarlet-Spidermana i Dakena(syn Wolviego)To moja ulubiona postać.Osobiście wolę jego drugie wcielenie z tej racji że lubięem też skorpiona,oraz tutaj ma coś czego nie zaobserwowałem u Brocka czyli to że się powiększa do pewnego stopnia,no i wydaje się bardziej agresywny wizualnie jak i z charakteru
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Bez wątpięnia Venom.Najlepszy z symbiotów.Da? początek Carnage a także w pewnym sensie Toxinowi.
Liczba postów: 550
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Zagłosowałem na Venoma.Po pierwsze bez niego nie byłoby Carnage'a i Toxina.Po drugie postac bardzo mroczna.Po trzecie pierwszy się pojawił.Po czwarte symbionta również nosię spidey.
Liczba postów: 41
Reputacja:
0
25.08.2009 , 20:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.08.2009 , 21:09 przez Dawidos.)
Pan Venom, dlatego, że nienawidzi spider-mana, ale np. w amazing spider-man 1/97 pomaga? pająkowi pokona? carnage'a i tak podsumowując jego wyst?py aż takiego ogromnego zła w nim nie ma i sądzę, że gdyby on miał całkowit? kontrolę nad symbiotem nie walczyćby z dobrem, a może podję?by nawet walk? ze złem?
Liczba postów: 235
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Venom.
Chociaż u Carnage'a podoba mi się jego rządza krwi:D
Ale Venom, Eddie Brock... moje ulubione postacie na zawsze:)
Za wszystko ;P
Liczba postów: 578
Reputacja:
0
Ja głosuje na Venoma,oj dał się Spiderowi we znaki i to już nie raz te ich batalie wspania?e.Dość ciekawa osobowo?? i charakter oraz podej??ie Venoma da?a mu miano jednego z najbardziej najniebezpieczniejszych wrogów Spider-Mana.
Spider-Man,X-men.
Liczba postów: 22
Reputacja:
0
A wiec:
Veniu:
+ Wielgachne miesnie
+Wielgachna szczeka
+Wielgachne zebiska
+I w ogóle caly jest wielgachny XD
+Mówienie w liczbie mnogiej
Carnie:
+Ma toporek XD!!!
+Gadka wariata
Toxi:
+Rozmowy o zyciu z nosicielem XD
Toxika znam tylko z 1 kartki komiksu, która znalazlem w necie.
A wiec:
Venom:5
Carnie:2+
Toxin:3 (podobal mi sie bardziej od Carnage'a XD
Liczba postów: 34
Reputacja:
0
Jak juz pisalem lubie Lashera. Oto przetlumaczone moce z wikipedii:
Lasher posiada wszystkie zdolnosci Venoma wliczajac tworzenie sieci z kostiumu, zmienianie ksztaltu, nadludzka sile i mozliwosc zaklócenia pajeczego zmyslu Spider-mana przez co nie moze byc wykrytym przez niego. Ponadto Lasher ma zdolnosc tworzenia grubego sluzu z jego kostiumu która zgniata, rozwala, kruszy ofiara pod swoim ciezarem, posiada takze macki (równiez stworzone przez kostium) których uzywa jak bat lub jako Dr.Octopus lapanie kogos.
Liczba postów: 318
Reputacja:
0
' napisał(a):Skoro symbiont jest wersję poprawn? to po kiego poprawiasz N Nawet dyskusja na forum była o tym o ile pamiętam i wyszło, że powinno się mówił symbiont. Nie ważne, że to jest poprawne. "Symbiot" jest wersję oficjalnie używan? przez Marvela i tak powinno się to nazywa?.
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Nie słyszałem nigdzie o tym, aby Marvel używa? polskich nazw, więc jak coś - symbiote. Po polsku masz symbiont, o czym jest nawet w słownik j?zyka polskiego PWN. Chyba nawet nie ma takiego słowa jak symbiot.
Reputacja:
0
18.07.2010 , 17:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2010 , 17:13 przez Shinigami.)
' napisał(a):Nie słyszałem nigdzie o tym, aby Marvel używa? polskich nazw, więc jak coś - symbiote. Po polsku masz symbiont, o czym jest nawet w słownik j?zyka polskiego PWN. Chyba nawet nie ma takiego słowa jak symbiot. Po angielsku też poprawnie jest "symbiont" a tu proszę:

Wszyscy wiedzą, że "symbiot" (tym samym i "symbiote") nie jest form? poprawn?, ale jest nazw? używan? do określenia tego gatunku w komiksach (który nie ma swojej innej oficjalnej nazwy). U?ywa się tego w?a?ciwie tak samo, jak "Spider-Man" czy "Gotham City". Nie ważne, że nie istnieje w słowniku, bo zostało wymyślone jako poprawna nazwa w komiksowym świecie Marvela. Nie ma co roztrz?sa? tego dyskusjami na forum.
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Napisz lepiej w jaki sposób symbiot jest wersję oficjaln?, skoro nie ma oficjalnego tłumaczenia poj?? Marvela w j?zyku polskim. Każdy może sobie pisać jak chce, głupio byłoby komu? odmawia? tego prawa, ale
Cytat:"Symbiot" jest wersję oficjalnie używan? przez Marvela i tak powinno się to nazywa?.
Bo Marvelowski symbiote, to po prostu symbiote. A nie symbiot. Nie wiem czemu chcesz więza? ze sob? te dwie nazwy. To tak jakby Hammerheada zapisywa? jako Hamerhed.
Bez obaw o offtopa, później przenios? te posty w bardziej odpowiednie miejsce.
Reputacja:
0
' napisał(a):Bo Marvelowski symbiote, to po prostu symbiote. A nie symbiot. Nie wiem czemu chcesz więza? ze sob? te dwie nazwy. To tak jakby Hammerheada zapisywa? jako Hamerhed. Nie do końca rozumiem co chciałe? tu przekazał, napisz ja?niej.
Liczba postów: 550
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Nie ma czegoś takiego jak symbiot,bo coś takiego nie istnieje nawet w Marvelu.Tam jest symbiote,i nie ma oficjalnego tłumaczenia,bo po co onoN
Podczas gdy nie istnieje "symbiot",w normalnym świecie istnieje coś takieigo jak symbiont-organizm ?yj?cy w symbiozie z innym,a to pasuje do Marvelowego Symbiote,ale NIE całkowicie.
Liczba postów: 133
Reputacja:
0
No właśnie, Symbiote jest angielskim słowem, czyli po polsku jest to symbiont. Niektórzy (większość<pyt>) piszę symbiot, bo tak się czyta to angielskie słowo. rzadlo ma całkowit? racj?, tak samo napiszę Spajder Men, Blak Kat, czy Ajron Men i co wyjdzieN Bzdura, takie słowo nie istnieje. Pisze się albo po angielsku albo po polsku, a nie trochę tego a trochę tamtego.
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 51
Reputacja:
0
Dokżadnie, swego czasu sam pisalem w polskich streszczeniach słowo symbiot, bo tak Tm-Semic to nazywa?. Tymczasem angielskie słowo symbiote podkre?la po prostu symbioz?, w związku z czym przedstawicieli tej cywilizacji po polsku można nazwać symbiontami, z racji wspó?zale?ności z nosicielem.
Obecnie piszemy w streszczeniach symbiont.
Pozdro
|