Liczba postów: 890
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
18.07.2007 , 23:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2013 , 17:14 przez Scarlet Spider.)
Uwaga mozliwe spoilery
Hitman: Codename 47
W tej części nasz bohater rozpoczyna karierę płatnego zabójcy na usługach I.C.A – Internacional Contracts Agency (dosl. Międzynarodowej agencji kontraktów). Tobias Rieper działa pod pseudonimem 47 (Codename 47). Jest bezlitosny, zadania wykonuje bez skrupułów. Poczałkowo misje wydaja się przypadkowe, jednak po pewnym czasie okazuje się, ze są częścią wielkiego spisku, który ma podwójne, a nawet potrójne dno. Bohater dowiaduje się, ze odgrywa w tej intrydze role marionetki i powoli zaczyna zastanawiać się, kogo i dlaczego zabija. Pomoc i informacje dotyczące misji udziela nam tajemnicza Diana Burnwood , informatorka I.C.A. To ona przekazuje Tobiasowi informacje na temat jego misji , 47 nigdy nie widział jej twarzy ale można powiedzieć że bardzo mocno jej ufa...
http://www.youtube.com/watch?v=v1C2Nau7pVc
Hitman 2: Silent Assassin
Klon nr 47 po zagadkowych przygodach w pierwszej części gry i po zlikwidowaniu swojego stwórcy – doktora Ort-Meyera przybywa do Włoch. Osiedla się na Sycylii w sanktuarium Gontranno u ojca Vittorio, który staje sie jego dobrym przyjacielem. Ojciec Vittorio zatrudnia 47-mego jako ogrodnika. 47-my wiedzie spokojne życie z dala od Agencji, zleceń i tego z czym miał wcześniej do czynienia. Żyje nowym, zwykłym życiem, tak jak zwykły człowiek... ale do czasu. Któregoś zwykłego dnia po rozmowie ojca Vittorio z 47-mym Vittorio zostaje porwany. Za zakładnika zostaje wyznaczony bardzo wysoki okup – 500.000$. Za porwaniem stoi głowa jednej z mafijnych rodzin – ,, Don'' Guiseppe Guilliani. Jednak nie porwal on Vittorio w swym własnym interesie. Za sycylijskim mafiosem stoi ktoś wyższy... ktoś kto wynajął Dona. Agencja, owszem, zgodziła się pomóc, ale nie zupełnie za darmo. Agent 47 musiał w zamian za informacje wykonać kilka zleceń...
http://www.youtube.com/watch?v=ZRD7M8dMGxQ
Hitman: Contracts
Po zdarzeniach, które miały miejsce na Sycylii nasz 47 wrócił do pracy dla Agencji. Od tamtych wydarzę opłynęło już trochę czasu i Agent 47 ma już za sobą kilka następnych zlecę. Podczas kolejnego zadania coś jednak musiało pójść nie do końca tak, 47 zostaje ranny. Wykrwawia się w pokoju hotelowym...
http://www.youtube.com/watch?v=F5YNa7loMkg
Hitman: Blood Money
Agencja I.C.A (International Contract Agency), dla której pracuje Agent 47, jest największa tego typu organizacja. Zrzesza ona wielu profesjonalnych zabójców do wynajęcia i podejmuje się nawet najtrudniejszych zadań. Jest najlepsza tego typu agencja na rynku. Ktoś jednak pozazdrościł im wpływów i dochodów. Ktoś chce wkroczyć na rynek ze swoja własna firma i przejąc klientów I.C.A. Ten ktoś chce przejąc monopol na działalność i podejmuje walkę z konkurentem... Tajemniczy mordercy pracujący dla nowej agencji wykańczają pracowników ICA w sposób cichy i bezbłędny, nie pozostawiając przy tym żadnych śladów, które mogły by wskazać cokolwiek. Po pewnym czasie najlepsi ludzie ICA zostają już tylko wspomnieniami... wszyscy prócz jednego, na którego w końcu tez zostaje podpisany wyrok. 47-my pozostał sam, bez niczyjego wsparcia, bez jakiegokolwiek kontaktu ze swoją Agencją i bez głosu Diany. Agent 47 wyrusza do Ameryki...
http://www.youtube.com/watch?v=H7xbneRKVzA
Cóż temat dotyczy oczywiście całej serii , jestem ciekaw co o niej sadzicie ? Podzielcie się swoimi wrażeniami po prostu :D
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Jedynka- absolutny szok. Sam nie mialem jeszcze kompa, widzialem go u kumpla a dopiero rok pózniej meczylem u siebie. Wrzucaja cie do misji i sam musisz dojsc jak ja wykonac! I ta grafika...Nawet krawat powiewal podczas biegania...
Dwójka- Kto by pomyslal, ze moze byc jeszcze lepiej?!?! Widac, ze seria dorosla i koncept armii klonów z jedynki zaczyna byc troche smieszny. Ale pojawienie sie numeru 17 (chyba, nie pamietam do konca ;) ) pokazuje, ze panowie nie zapomnieli o starych pomyslach i nie wstydza sie ich.
Trójka- z deka porazka. Do bani wedlug mnie ta czesc byla- glównie dlatego, ze pozbyto sie miejsca- kryjówki miedzy misjami. Zrobilo sie jakos arcadowo, gra robi wrazenie pojedynczego epizodu z zycia 47 a nie przedstawia kolejny etap z jego zycia. Powiedzmy, ze to pomost miedzy czesciami
Blood Money- genialna gra (jako jedyna czesc z calej serii stoi na mojej pólce- jak widac dorstalem razem z nia)- brak jakis schizowych misji w dzungli czy w bazach rusków. Hitman to nie komandos! Trafiamy miedzy ludzi, miedzy którymi jest nasz cel. Przedmiescia, Impreza w zasniezonych górach, Festyn z okazji wyborów, winiarnia, osordek odwykowy- wszystkie misje sa wporst genialne (no, moze nie przepadam za ta w bialym domu). A final? Jezus, poezja! Na poczatku przeczekalem cale credity nie bardzo wiedzac co sie dzieje i czekajac na final. Za drugim razem bylo juz jasne, ze impreze trzeba troche rozruszac :D
Ogólnie hitman to baaardzo klimatyczna postac, z ogromnym potencjalem, bedaca juz jedna z ikon gier komputerowych.
O wy skubani, musze teraz zainstalowac Krwawa Forse...
You cant kill someone who is already dead...
Liczba postów: 1.057
Reputacja:
0
Trzy pierwsze czesci mi osobiscie jakos tak nie podeszly, zreszta przeszedlem je tylko by nie miec zaleglosci przed Blood Money, które sie genialnie zapowiadalo. Zas gdy Blood Money nadeszlo, to juz byl totalny szok. Gra byla genialna! Fakt, moze nie chodzila mi zbyt szybko (gralem w nia przed patchem- chodzila mi max. 10-15 fps), ale jednak wrazenia byly swietne. Praktycznie na przejscie tej gry bylo nieskonczenie wiele sposobów. Niedawno dorwalem ta gre na PS2, no i wrazenia byly jeszcze lepsze :) Mam nadzieje, ze w przyszlosci wyjdzie kolejny Hitman.
Liczba postów: 66
Reputacja:
0
Hitman to moja ulubiona seria gier. Zainteresowalem sie nia, gdy kolega kupil mi na urodziny dwójke (2 lata temu). Bylem absolutnie urzeczony - najbardziej spodobala mi sie mozliwosc metody przejscia misji (na poczatku gralem w stylu rambo, dopiero potem przechodzilem wszystko na Silent Assasin). Potem zagralem w C:47 - troche mniej mi sie spodobala, ale to w koncy 5 lat po premierze. Potem byly "Kontrakty" (wszystko w porzadku, ale za krótka). Na "Blood Money" musialem zaczekac ponad pól roku, bo mialem za slaba karte graficzna. Kiedy zagralem, to bylem calkowicie zszokowany - miodna grafika, imponujaco zrobione poziomy... Na Gwiazdke dostalem ta wypasiona edycje kolekcjonerska z wszystkimi czesciami. :lol:
A widzieliscie zwiastun filmu kinowego?
http://www.hitmanmovie.com/
Mi nie podoba sie tylko Olyphant - zupelnie niepodobny (no i gdzie sa cyfry na kodzie kreskowym?). Ale na film pójde na pewno.
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize
Liczba postów: 886
Liczba wątków: 12
Reputacja:
4
Seria ta jest jedna z najlepszych jak dla mnie, mam ogromny sentyment do Mr.47.
Sciezka dzwiekowa w kazdej czesci jest wybitna, Jesper Kyd to umie zrobic klimat;)
Wszystkie 4 sa super. Szkoda tylko ze na oczywisty pomysl jak chowanie trupów w skrzynkach itd to wpadli dopiero w 4czesci:P
Postac zrobiona swietnie, jego wyglad, znaczek Agencji, no po prostu poezja, zwlaszcza gdy dodamy jedna z muzyczek z gry.
Co do misji w Jungli to wlasnie tego mi brakowalo, fakt 47 to nie Rambo, ale 1taka misja by byla fajna;]
Ciekawe czy Hitman5 powstanie?
Jesli o film chodzi, to co prawda aktor który gra 47 ma hmm troszke zbyt niewinny wyraz twarzy, to jeszcze w akcji go nie widzialem wiec ocenic nie moge.
Reputacja:
0
19.07.2007 , 13:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2013 , 17:17 przez Scarlet Spider.)
Podsumowujac moj ranking wyglada tak :
Hitman: Blood Money
Hitman 2: Silent Assassin
Hitman: Codename 47
Hitman: Contracts
Co do muzyki to rzeczywiste Jesper Kyd wykonuje dobrą robotę.
Jeśli chodzi o 5 cześć Hitmana to mam nadzieje ze takowa kiedyś sie pojawi , byc moze 47 zwroci sie przeciwko I.C.A. W koncu w Blood Money znów byl pionkiem w grze , wykorzystany i w jakimś stopniu zdradzony przez Diane. Może wiec przyszedł czas na ostateczna rozgrywkę ? Na rozprawienie się z nią i z całą agencją ?
Reputacja:
0
Eidos ma w planach nowego Hitmana na PS3 i Xboxa 360 :) Pewnie prace rusza po wydaniu Kane & Lynch: Dead Men.
Reputacja:
0
Ten trialer mnie troche zabil. Cos z tego moze byc ale...faktycznie, gosciu troche niewinny. Mogli zostawic Diesela, albo zapodac gostka z transportera. W wielu ujeciach na trailerku aktor robi zbyt nasycona emocjami mine- Hitman jest bardziej opanowany, ba- wogule nie okazuje emocji w pracy ;) A ta babka? Kto to niby ma byc? Chyba na to sie najbardziej wpienilem. Watek milosny? Co im strzelilo do lbów. Chyba rusznica.
Reputacja:
4
No co jak co ale watek milosny do 47 nie pasuje zbytnio <_<
Facio moze z deczka niewinny ale jeszcze go w akcji nie widzielismy, moze da rade.
Oby pokazali miejsca jakies klimatyczne, moze misji kilka gry. No i oczywiscie musza byc nuty Jespera w filmie.
Swoja droga co myslicie o wygladzie i stroju Mr.47, wg mnie to jest przeswietny, jak na mature bede szedl to se taki zakupie:-)
Reputacja:
0
Ja wierze, ze film bedzie mocny, bo i obsada jest mocna: Timothy Olyphant (swietna rola w "Dziewczynie z sasiedztwa"), Dougray Scott (Ian z Desperate Housewives ;)) I oczywiscie Robert Knepper ("kultowy" T-Bag). W dodatku scenariusz Skipa Woodsa, który napisal swietny wedlug mnie film "Kod Dostepu" i majstersztyk gotowy :)
Reputacja:
0
19.07.2007 , 21:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.07.2007 , 21:57 przez Scarlet Spider.)
Glowny aktor ktory ma sie wcielic w 47 jakos mi nie pasuje , za duzo emocji a moze raczej mimiki widac na jego twazy. W grze 47 jest zimny jak lód , pratycznie zerowa mimika twazy. Uwazam ze lepiej pasowal by do tej roli gosc z transportera , w garnituze mu do twazy :D. Robert Knepper ok tylko jestem ciekaw kogo on zagra w filmie :huh:
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Oh, Hitman.. Chyba najbardziej klimatyczna seria gier, mam jedynke, SA, Contracts i Blood Money, niestety ten ostatni jest za silny dla mojego kompa :( Ale pamietam, ze przy dwójce gralo mi sie najlepiej, zdecydowanie ona byla najlepsza. Jeszcze ta misja w niemieckiej ambasadzie w Rosji, miód !
Reputacja:
0
Scarlet Spider,Jul 19 2007, 09:57 PM napisał(a):Robert Knepper ok tylko jestem ciekaw kogo on zagra w filmie :huh: SPOILERY
Knepper bedzie najprawdopodobniej gral Ruska, który byl swiadkiem zabójstwa dokonanego przez 47 na poczatku filmu. 47 pojedzie do Rosji by go zabic, zas pózniej sie okaze, ze to byla pulapka i teraz 47 musi uciekac.
Reputacja:
0
20.07.2007 , 11:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2013 , 17:18 przez Scarlet Spider.)
Wszystko fajnie ale gdzie w tym filmie będzie to jak 47 likwiduje swojego stwórce – doktora Ort-Meyera w podziemiach Rumuńskiego szpitala ?
Reputacja:
0
20.07.2007 , 11:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2007 , 11:45 przez Ares_Real.)
Scarlet Spider,Jul 20 2007, 11:34 AM napisał(a):Wszystko fajnie ale gdzie w tym filmie bedzie to jak 47 likwiduje swojego stwórce – doktora Ort-Meyera w podziemiach Rumunskiego szpitala. Czyzby wiec film odbiegal i to znacznie od tego co widzielismy w grze Hitman: Codename 47 :huh: Film prawdopodobnie w ogóle tego nie poruszy tego tematu. Po prostu pokaza jak stworzono 47, by ci co nie grali obeznali sie w temacie zas reszta to bedzie uciekanie przed Interpolem.
To bedzie bardziej sequel do Codename 47, niz gra oparta na nim.
Reputacja:
0
Revan,Jul 19 2007, 09:01 PM napisał(a):jak na mature bede szedl to se taki zakupie:-) Taa, ja tak sie narazie ubralem na testy w gimnazjum i na bierzmowanie- za kazdym razem wysmiali mnie ze jestem z Samoobrony ( czerwony krawat...) Swoja droga to smutne- tylko 3 osoby skojarzyly ten ubiór z hitmanem, a przeciez pelno wokól mnie graczy,
Reputacja:
0
Ta, ale widac w naszym pieknym kraju wystarczy zwykla czerwien bez bialych pasków zeby juz sie zle kojarzylo. Rekawiczek nie bralem, ciekawe co by wtedy pomysleli. Pewnie ze pedal.
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
14.09.2008 , 16:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2008 , 16:33 przez Black Spidey.)
Wedlug mnie gry z serii "Hitman" sa jednymi z najlepszych gier w moim katalogu!
Reputacja:
0
22.01.2009 , 23:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.01.2009 , 23:29 przez Scarlet Spider.)
O filmie nie będą dużo pisać - dla mnie to gniot i czysty skok na kasę przy pomocy popularnej serii gier. Jestem jednak dobrej myśli bo prace nad gr? Hitman 5 podobno trwaj?, nie ma sie co dziwię bo Blood Money zostawił niedokończone wątki. Trzeba je wiec rozwin?? a był może już zakończy?...
Reputacja:
4
Nie!
Nie zgadzam się na koniec losów Mr. 47.
0by Hitman5 był lepszy od 4ki(co nie znaczy ze był? z?a).
|