Liczba postów: 19
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
W tym temacie wybieramy rezysera Spider-Man 4.
Ja najchetniej zobaczylbym Raimiego. Dotychczas byl wspanialy.
W trzeciej czesci aszkoidzila Mu ewidentna komputerowosc niektórych scen, jak pierwsze rozpadanie sie na piasek Sand Mana, czy poruszanie sie Venoma. To nie Jego wina.
Ale tez troche sie poslizgnal, miedzy innymi na scenie w parku i na wiezy koscielnej.
Ale wczesniej wszystko pieknie kreowal, scene z ociagiem w dwójce i kolaze w jedynce, wiec "wybaczam" mu pomylki.
Niewiem, czy bez niego filmy o Spideyu beda tym czym wczesniej i nie chce sie dowiedziec.
Ma by? ich dwóch; nie wi?cej nie mniej. Jeden by wciela? pot?g?, drugi by o ni? prosi?. ~ Datrh Bane, Zasada Dwóch.
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Tez chcialbym aby to byl Raimi, choc twórca hitu transformers, mowa oczywiscie o Michaelu Bay'u, tez móglby sie do tej produkcji nadac moim zdaniem.

Wysy?am zaproszenia na Lockerz.com gdzie mo?esz zgarn?? cenne nagrody (PS3, WII, PSP, IPOD'y i inne) !
W celu jego uzyskania wy?lij mi wiadomo?? na mój email korga.m@interia.pl
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Dlaczegoś
Bay z pewnoscia nie podolalby takiemu zadaniu, bo w filmie o Spider-Manie nie bardzo byloby jak umiescic wpanialych amerykanskich zolnierzy, nie ma az tylu wielkich wybuchów, a bohaterowie zostaliby prawdopodobnie za bardzo splaszczeni. Oprócz tego mozna wymieniac wiecej argumentów za tym, ze Bay nie moze i nie bedzie nigdy rezyserem filmu o Spider-Manie, ale jest to zbyt oczywiste.
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Dla mnie Pan Raimi i tylko Raimi. Nie chce aby ktos z pracujacych przy filmie wlacznie z aktorami zmienial sie, i mam nadzieje ze pozostana Ci sami jezeli wyjdzie film Spider-Man 4.
Liczba postów: 1.148
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
30.08.2007 , 22:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.08.2007 , 22:07 przez Wookie.)
Ja jestem jak najbardziej za Raimim. Facet potrafi polaczyc ludzkie perypetie Petera, sceny akcji Spidera oraz zabawne gagi w film, który chetnie ogladaja nie tylko fani. I to jest chyba najwieksze osiagniecie Raimiego. Znam bardzo wiele osób, które w zadnym razie nie sa fanami komiksów czy Spidera, a kazda czesc filmu ogladaly z nieskrywana przyjemnoscia. Poza tym Raimi z ekipa wybrali bardzo dobrych aktorów pasujacych do swoich ról i niezwykle utalentowanych. Kontrowersje wzbudza tylko MJ, która jest jakby polaczeniem komiksowej Gwen i komiksowej MJ. Malo w niej ducha tej zabawowej i rozrywkowej laski z komiksu. W filmie jest bardziej ponura i duzo powazniejsza.
PS. Venom i powstanie Sandmana bylo moim zdaniem kapitalnie zrobione.
Gość
Niezarejestrowany użytkownik
Ja wybieram tez Raimiego. Moje uzasadnienie jest proste-poprostu dotychczasowe filmy o Spidermanie byly...swietne! Zarty Spideya, fajni wrogowie, mile (tak ja sadze) stworzona atmosfera w filmie, ciekawe akcje i dobrze dobrani jak dla mnie aktorzy.
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Fred_Mord,Aug 31 2007, 10:49 AM napisał(a):Zarty Spideya Akurat tych zartów bylo bardzo malo.
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 51
Reputacja:
0
Raimi po prostu lubi "Spider-Mana". Musi sprostac wymogom producentów, którzy domagaja sie filmu dla wszystkich, oraz oczekiwaniom fanom, którzy domagaja sie od niego iscie komiksowych przygód. A, ze pan Raimi zaczytywal sie w Spider-Manie, jest odpowiednim czlowiekiem na stanowisko rezysera. Ponadto jest dobrym rzemieslnikiem, zatem od technicznej strony równiez sprawdza sie na tym stanowisku.
Liczba postów: 19
Reputacja:
0
31.08.2007 , 13:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.08.2007 , 15:01 przez Dawidos.)
Wookie,Aug 30 2007, 10:04 PM napisał(a):PS. Venom i powstanie Sandmana bylo moim zdaniem kapitalnie zrobione. Kwestia gustu, glupio byloby sie o to klócic.
Dobór aktorów i wrogów to nie robota rezysera, tylko goscia kóry roby casting (niebardzo wiem, jak sie na takiego mówi) i scenarzystów.
W pierwszej czesci szczególnie widac, ze autorzy czytali komiksy. Znamy kobiete, która siedzi w recepcji Daily Bugle, pada nazwisko Dr. Connors. W drugiej tez, pojawia sie w sporej nawet roli przyszly Hydro Man. Moze bedzie w którejs czesci po transformacji? Mooze...
No, i jak dotad mamy jeden tylko glos, mówiacy, ze nie musi byc Raimi. Ucieszy sie xD
Ma by? ich dwóch; nie wi?cej nie mniej. Jeden by wciela? pot?g?, drugi by o ni? prosi?. ~ Datrh Bane, Zasada Dwóch.
Liczba postów: 1.148
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ja wiem, ze dobor aktorów to nie jest tylko robota rezysera dlatego napisalem, ze Raimi z ekipa. Specjalisci od castingu wybieraja aktorów, ale rezyser najpierw im objasnia kogo potrzebuje (cechy, styl, wyglad).
Zartów malo to bylo w pierwszej czesci. W drugiej i trzeciej jest tego wiecej chociaz jak tak czytam komiksy to w filmie Spiderowi musialaby sie geba nie zamykac. :lol:
Liczba postów: 1.110
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
01.09.2007 , 12:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2007 , 12:54 przez QbaS.)
Zgadzam sie z poprzednikami, ze Raimi nadawalby sie na rezysera SM4. Sprawdzil sie przy innych czesciach (choc moim zdaniem troche sie potknal przy SM3) i przez to nabyl troche "pajeczego" doswiadczenia, dlatego nie powinien zawiesc nikogo przy kolejnym sequelu.
Mam takze innego kandydata, który nadawalby sie na rezysera SM4. Jest nim Steven Spielberg. Lubi on krecic przede wszystkim filmy, w których nieodzowna czescia jest mroczny klimacik i zazwyczaj swietnie sie z tego wywiazuje. Jesli nasze propozycje zwiazane ze scenariuszem, wedlug których w SM4 zobaczymy Carnage'a i Lizard'a sie sprawdza, to Spielberg móglby uczynic ten film bardzo mrocznym i tajemniczym. Wszyscy wiemy, ze przy tych przeciwnikach byloby to wskazane.
Liczba postów: 150
Reputacja:
0
Jesli mialbym decydowac to bankowo Raimi,jesli jednak Raimi z jakiegos powdu nie móglby nakrecic czwartej czesci to chetnie zobaczylbym na rezyserskim stolku Bretta Ratnera,ten koles sprawdzil sie przy 3 czesci X-menów,mimo ze przejal go po 2 dobrze zrobionych czesciach przez Singera i podolal. Koles jest obyty w swiecie Marvela wiec dalby rade
Liczy sie tylko jak sobie radzisz,kiedy karta zupełnie Ci nie idzie
Liczba postów: 550
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Szyna, daj spokój, Bret Ratner? Juz wlasnie wolalbym Bryana Singera, on potrafi zrobic dobry fim. Ale w sumie wolalbym juz Ratnera, niz Tima Story'ego-niech on sie trzyma z dala od Spidey'a!
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
01.09.2007 , 16:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2007 , 17:54 przez rzadlo.)
Ja jak wiekszosc równiez uwazam ze to Raimi jest najlepszy.Pierwsza czesc Spidermana zrobiona przez niego byla poprostu fantastyczna: wspaniale wykreowane postaci Parkera i Osborna, imponujace wrecz sceny akcji. Druga czesc tez byla bardzo dobra: wiecej zartów nietylko Spideya,wiecej akcji i wspanialy Doc Ock.w trzeciej czesci niebylo dobrze rozwinietego poczatku (przez to ze akcja rozgrywa sie zaraz po zakonczeniu dwójki), ale sceny akcji sa najlepsze ze wszystkich czesci.wiem ze Raimi nielubi symbiotów i przez to postac Venoma niebyla rozwinieta ale wybaczam mu to dzieki wspanialej roli zlego i mrocznego Parkera. takze to musi byc Raimi.
Stosuj przecinki i rozpoczynaj zdania duza litera / R
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Przeglosowane :)
Zreszta Rami przestanie krecic filmi o Spidey'u dopiero wtedy kiedy :kopnie w kalendarz", wiec pozostaje tylko mu zyczyc aby trzymal (ba,podnosil!) poziom filmów :D

Wysy?am zaproszenia na Lockerz.com gdzie mo?esz zgarn?? cenne nagrody (PS3, WII, PSP, IPOD'y i inne) !
W celu jego uzyskania wy?lij mi wiadomo?? na mój email korga.m@interia.pl
Liczba postów: 1.057
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Korges,Sep 1 2007, 08:09 PM napisał(a):Przeglosowane :)
Zreszta Rami przestanie krecic filmi o Spidey'u dopiero wtedy kiedy :kopnie w kalendarz", wiec pozostaje tylko mu zyczyc aby trzymal (ba,podnosil!) poziom filmów :D A co, potwierdzil juz, ze pracuje nad SM4? Z tego co wiem jeszcze nie, wiec nie jest to takie pewne, ze bedzie robic "filmi o Spidey'u az :kopnie w kalendarz". Zreszta on niech sie bierze za remake Evil Dead lub Evil Dead 4, do nastepnych czesci pajaka niech zatrudnia jakas "swieza krew".
Liczba postów: 1.110
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Ares_Real,Sep 1 2007, 08:24 PM napisał(a):"swieza krew" Czyli? Prosimy o konkrety ;)
Maly offtop:
Skoro mowa juz o Evil Dead, chcialbym powiedziec, ze jest to chyba jedyny film, w którym to las zgwalcil kobiete...
Liczba postów: 348
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
QbaS,Sep 1 2007, 07:36 PM napisał(a):Maly offtop:
Skoro mowa juz o Evil Dead, chcialbym powiedziec, ze jest to chyba jedyny film, w którym to las zgwalcil kobiete... ...ponoc dobrze wszystkiego w zyciu spróbowac;)
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Nolan ! Gdyby tylko nakreci? 3 cze??, mielibysmy naprawde mroczn? historie;)
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ciekawe jak by to wygladalo z perspektywy Christophera Nolana,pierwsza czesc Batman:Begins jak i druga czesc Batmana:The Dark Knight byly swietnym kinem naprawde ciekawe scenariusze noj i ten mroczny klimat towarzyszacy wiekszosci scen.
Napewno byla by to mroczna historia,ciekawy eksperyment.
Spider-Man,X-men.
|