Liczba postów: 665
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
03.06.2008 , 13:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2008 , 14:04 przez rzadlo.)
Witam wszystkich!
W tym temacie mozecie pisac opinie dotyczace gier z serii Star Wars jedi knight.
Moje 3 ulubione gry z tej serii:
3 miejsce:
Star wars jedi knight:Dark forces II.
W czasach kiedy gra powstala grafika tej gry byla na wysokim poziomie.W tedy najlepsze gry mialy taka grafe. :)
2 miejsce:
Star wars jedi knight:Jedi Outcast.
Swietna, perfekcyjna,zarabista gra.Tam wszystkie szczególy byly dopieszczone tak bardzo jak w 2002 roku bylo mozna.Gra byla tez dosc trudna.Mialem spore trudnosci z jej ukonczeniem. ;)
1 miejsce:
Star wars jedi knight:Jedi Academy.
Swietna,perfekcyjna,zarabista,dopracowana,pieknie wygladajaca gra.Po prostu cudo!To jedna z moich ulubionych gier.(Jest na drugim miejscu zaraz po Spider-manie 3).Grafika jest prawie taka sama co w Jedi outcast.Prawie,poniewaz tekstury sa lepsze.Gra jest troche latwiejsza niz poprzedniczka,ale moim zdaniem i tak jest o wiele lepsza.Mozna zrobic wlasna postac wybrac sobie kolor miecza itd.Po prostu Ideal. :rolleyes:
Czekam na wasze opinie.
Liczba postów: 808
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Ulubiona: Jedi Academy
Dlaczegoś Bo tylko w nia gralem :P
Pozatym, trza w tym temacie wspomniec o swietnym dodatku do JA, mianowicie Knights of The Force. ;)
Lubie te gry. Najlepiej programisci opracowali wywyjanie mieczem :D
Pozatym niezla fabula, i lokacje :D
Reputacja:
0
Przepraszam zapomnalem o Knights of the force
Liczba postów: 1.148
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Z wymienionych nie gralem tylko w Dark Forces. Tak w ogóle to w ankiecie nazwy tych gier sa zle podane. Powinno byc Star Wars: Dark Forces, Star Wars: Dark Forces II Jedi Knight reszta jest ok. Zapomniales tez o dodatku do DFII:JK czyli Mystries of the Sith.
Moja ulubiona gra serii jest Jedi Outcast. Jak na 2002 rok w, którym sie ukazala miala przepiekna i niesamowicie szczególowa grafike. Wrazenie potegowalo genialne, filmowe udzwiekowienie gry oraz wystrój i budowa poszczególnych lokacji niemal zywcem wyjetych ze starej trylogii. Byla tez pierwsza gra, która naprawde pozwolila poczuc sie jak Rycerz Jedi. Dzieki calej gamie bardzo efektownych Mocy i bardzo rozbudowanemu oraz intuicyjnemu systemowi, walki na miecze swietlne wygladaly jak prawdziwe i sprawialy duzo frajdy. Gra byla takze dosc trudna. Latwo sie bylo zgubic badz dac zabic (szczególnie etap na bagnach).
Reputacja:
0
Sorry za te tytuly, ale troche sie wtedy spieszylem.Jesli chodzi o dodatek do DFII to nawet nie wiedzialem,ze jest :(
Reputacja:
0
Sorry za 2 posty pod rzad, ale nikt nie pisal.Mam do was pytanie.
Jaka rase postaci wybieraliscie sobie w Jedi Academy??
Kel Dor to mój ulubieniec :D .
Liczba postów: 992
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Gralem juz Czlowiekiem (obiema plciami), Kel Dorem, do tego sciagnalem sobie Anakina (oczka a'la Dark Side i czerwony mieczyk ahhh :D), teraz gram Darth Maulem.
Jedi Academy jest póki co moja ulubiona gra, jednak bylbym w stanie postawic ja na równi z Jedi Outcast.
Dzisiaj zaczynam grac w Battlefronta!
Liczba postów: 808
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
We fronta grywaszą A która cz?
Bo wg mnie 2 "zondzi" ;p
A co do postaci...jak mam KOTF, to juz wszystkimi katowalem xD
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dth jak masz battla 2 to na necie sie mozemy spotkac i Ci wkopie :>
bez offtopu :P
Jedi Academy bylo swietne :) Naprawde u3mywalo poziom serii a wprowadzalo cos w stylu nieliniowosci fabuly :P
Nastepnie Jedi Altkast :) Swieeeeetna fabula i duzo nawiazan do Old Trylogii :P
Thats all :P
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ej, a jak ma sie pirata battlefronta 2 to mozna przez siec grac?
Co do jedi knights to gralem jedynie w jedi outcast i demko jedi academy, a dark forces to mialem w czasach kiedy mi brat przechodzil gry za mnie :D
Powiem tyle ze walka troche mi sie nie podoba i to, ze w df i jo nie ma sie na poczatku miecza swietlnego, ale reszta jest spoko.
Znajometr v2
Money. I like to
swim trought it
and throw it in the air and have
it hit me on the
head! Quack!
Deadpool
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
01.10.2008 , 18:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.10.2008 , 18:30 przez SymbiothMaster.)
Musze Cie rozczarowac pirat nie wejdzie pod Multi :/ A dawno z Polakami nie gralem w Battla :f
Reputacja:
0
02.10.2008 , 13:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2008 , 13:45 przez daniello32.)
Cytat:Jedi Academy bylo swietne
Malo powiedziane!Jedi Academy bylo doskonale, perfekcyjne, idealne!Odwaze sie nawet powiedziec, ze wedlug mnie jest nawet troszke lepsze od KOTORA.Przeszedlem Jedi Academy z 50 razy (w tym 49 Kel Dorkiem :D ), a teraz zapylam Darth Vader'em.
JEDI ACADEMY<------------- :spidey_rock: :spidey_rock: :spidey_rock:
Liczba postów: 1.110
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
02.10.2008 , 20:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2008 , 17:29 przez QbaS.)
No to jak zawsze powiem cos od siebie...
Tak sie sklada, ze niedawno, po ponownym obejrzeniu Gwiezdnych Wojen na TVP2, postanowilem przypomniec sobie te gry i tak skonczylem juz Jedi Outcast, a wczoraj Jedi Academy i zamierzam jeszcze raz zagrac, ale podazac teraz ciemna strona mocy (i wybrac podwójny miecz) :D
Cala seria Jedi Knight to wedlug mnie swietne gry, które w pelni oddaja klimat Gwiezdnych Wojen i dzieki którym mozna w pelni wcielic sie w tytulowego rycerza Jedi. Mialem okazje zagrac w Dark Forces II, Jedi Outcast i Jedi Academy.
W Jedi Knight: Dark Forces II gralem dawno temu i w zasadzie wiele nie jestem w stanie o niej powiedziec. Pamietam tylko charakterystyczna melodie z baru, która pojawiala sie równiez w filmowych wersjach Gwiezdnych Wojen :)
Bylem oniesmielony gdy pierwszy raz zagralem w Jedi Knight: Jedi Outcast! Po zdobyciu miecza swietlnego oraz mocy, gra staje sie czyms niesamowitym, nabiera tempa zwlaszcza przy pierwszych starciach z ciemna strona co poteguje wrazenia i emocje.
A najlepsza czesc sagi? Pewnie wielu sie zgodzi, ze jest to Jedi Knight: Jedi Academy! Mozna powiedziec ze to po prostu Jedi Outcast z nowa fabula, wieksza iloscia ruchów i ciosów, mozliwoscia wyboru rasy, plci, miecza i mozliwoscia podazania dwoma sciezkami - ciemna lub jasna - czyli po prostu cud + miód! No i podobalo mi sie tutaj to, ze jestesmy pelnoprawnym Jedi od samego poczatku gry ;]
To tyle...
Pozdr.
Liczba postów: 890
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
24.01.2009 , 21:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2009 , 21:02 przez Scarlet Spider.)
Na wstępie dodam że popełniono niewybaczalny błęd zakładając taki temat, zupełnie zapomniano o grze Jedi Knight: Mystery of the Sith. A przecież to również ważny element serii Jedi Knight i naprawdę dobra i trudna gra
Dark Forces 3/6 - czyli gra FPP wzorowana na s?ynnej grze Doom, dziś już to klasyka w której strzela się do szturmowców mkn?c przez korytarze baz Imperium. Gra?em ale przyznam szczerze nie wzbudziśo to we mnie większych emocji
Dark Forces II Jedi Knight 6/6 - FPP i TPP czyli coś co lubię, nareszcie mamy do dyspozycji miecz ?wietlny oraz moc. Sami przydzielamy sobie zdobyte punkty mocy, sama gra ma dwa niesamowite zakończenia w zale?ności od tego któr? ?cie?k? pod??ymy. A wszystko opatrzone świetnymi filmikami w wykonaniu prawdziwych aktorów. Kyle Katarn kontra Mroczny Jedi Jerec i jego Mroczni Jedi, a w tle walka moc Doliny Jedi
Light Side
http://pl.youtube.com/watch?v=1k4hE_k3EK8
Dark Side
http://pl.youtube.com/watch?v=r5okfbG2pRM
Mystery of the Sith 5/6 - udana kontynuacja przygód Katarn, tym razem polowe gry znów gramy nim a po?ową jego 'uczennic?' Mar? Jade. Gra jest zdecydowanie trudniejsza i ma jedno zakończenie. Jeśli ktoś z was doszedł do misji dziej?cej sie na planecie Dromund Kaas wie zapewne że gra jest też dużo bardziej mroczniejsza i straszna. Ta misja wywo?a?a u mnie wiele emocji, szkoda że zabrak?o jedynie filmików i w wykonaniu prawdziwych aktorów
Jedi Outcast 6/6 - Kyle Katarn znów musi stawi? czo?o zagrożeniu i znów chodzi o Dolin? Jedi. Gra ma naprawdę dobr? grafie ale co najważniejsze zapierające dech w piersiach walki na miecze ?wietle. I chociaż miecz świetny i moc uzyskujemy mniej więcej w po?owie gry to warto zwiedziś chociażby Yavin (Akademie Jedi) i Bespin
Jedi Academy 4/6 - po tej grze spodziewałem sie wiele, ale niestety jestem rozczarowany. Tym razem nie Kyle Katarn a jakiś Jaden Korr któremu w grze udaje sie nawet pokona? samego Mrocznego Lorda Sithów Marki Ragnosa - kpina po prostu kpina. Na szczęście fabułą ratuj? dwie fantastyczne lokacje, czyli Vjun i Korriban
Liczba postów: 1.148
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
25.01.2009 , 11:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2009 , 11:38 przez Wookie.)
Ano ano. Ja także wyżej wspomina?em o pomini?ciu Mystries of the Sith przez autora tematu. Także moim zdaniem Jedi Outcast jest najlepsz? części? serii z racji jej niesamowitego klimatu rodem ze starej sagi (te? bardziej klimatycznej). Wn?trza imperialnych kompleksów, szturmowcy, d?wi?ki otoczenia oraz kwestie mówione stylizowane na wypowiedzi z sagi a także epizodyczne wyst?py Luke'a Skywalkera oraz Lando Calrissana sprawiaj?, że szczególnie starsi fani SW poczuj? się jak w domu.
Jedi Academy mnie nie rozczarowało natomiast nie byłem również zachwycony. Po prostu bardzo dobra gra, ale dośc wtórna względem poprzedniczki. Wprowadzenie nowej postaci to moim zdaniem nienajgorszy pomysł ale nie podobało mi się, że tak mocno ograniczono możliwość kreacji wyglądu własnego bohatera oraz to, że bez względu na wybór rasy nasza postać zawsze nawija po angielsku (galaktycznym wspólnym ;) ). Ja rozumiem, że obce rasy też to potrafią ale jednak w filmach używaj? własnych form komunikacji co nadaje klimatu a tutaj tego nie ma (u naszej postaci). Wprowadzenie możliwości walki dwoma i podwójnymi mieczami a także mnogość nowych ciosów to dla mnie duży plus tej części tak samo jak zróżnicowanie misji (pod tym względem jest lepsze od JO) i możliwość wyboru kolejności ich wykonywania a nawet pomijania niektórych. Niestety klimat gry uleg? lekkiej zmianie. Jest tutaj dużo mniej mrocznie niż w poprzednich częściach. Sama gra stała się także ?atwiejsza co będzie wad? dla fanów JO.
Liczba postów: 550
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
27.06.2009 , 10:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.06.2009 , 10:41 przez spider1170.)
Mi najbardziej podoba się jedi acedemy.Genialna gra.Mo?na wybrac nawet kolor miecza.Mam problem.Co trzeba zrobic w pierwszej misji?
PS:Mam kłopot.Nie widzę swojej postci. O co Chodziś
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Już pisaćem o tym, ale w dziale kult, więc napiszę jeszcze raz tutaj. Czy ma ktoś save z Jedi Outcast z misji nar shaddaa streets, to ta w ktorej na początku wchodzimy do baru. Przdwczoraj usunąćem sobie przez przypadek save a nie chce mi się grac od nowa. Proszę o pomoc.
Liczba postów: 886
Liczba wątków: 12
Reputacja:
4
Wida? nikt nie ma. U?yj kodu- http://www.gamespot.com/pc/action/jediknig...cast/hints.html
In the game open the console(Shift and ~) and write ''devmapall''.Then write ''map'' and one of the following: ns_streets
|