02.11.2008 , 22:34
Daniel121096,Nov 2 2008, 08:02 PM napisał(a):Polsce jest dzień zmarłychNie dzień zmarłych, tylko Wszystkich ?wi?tych i proszę o tym pamięta?, bo to ogromna różnica.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to jak ktoś chce, to niech sobie je "obchodzi". Ja jestem Polakiem Katolikiem w Polsce, więc nie obchodzą cudzych (i poga?skich) ?wi?t. Na szczęście tego wieczoru byłem w pracy, więc nikt nie zawracał mi głowy pierdo?ami.
krisstofer1992,Nov 2 2008, 11:13 AM napisał(a):Dla mnie jest to na pewno lepsze niż to co my obchodzimy. Polska jak zawsze musi się różni? i wymyślaj? durne święto w którym wypada iść na cmentarz, dla szpanu kupił największy znicz i największy bukiet, a do tego wszyscy chodzą smutni.
Wszystkich ?wi?tych nie jest polskim ?wi?tem. Jest to święto końcielne obchodzone na całym świecie. Nie jest też w żadnym razie jakąkolwiek alternatyw? dla Halloween (swoją drog? w nazwie tematu jest literówka), choćby dlatego, że odbywa się innego dnia, a znana nam dzisiaj formu?a Halloween jest jej zniekszta?con? (użyćbym nawet określenia "sparodiowan?") wersję. Generalnie nie nazwać bym nawet tego czegoś "?wi?tem". Poza tym ,mnie podoba się nasza forma Wszystkich ?wi?tych.
Powrót jest tylko jeden i nie króla, tylko jedi.