Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amazing Spider-Man
Diff,Feb 7 2006, 22:26 napisał(a):moze :) Wiesz...ja wole dokladnie wszystko rozumiec.
A tam, dokladnie, przeciez jak zrozumiesz 50% tego, co bylo w dymku to i tak wiesz, o co chodzilo :P

P.
Odpowiedz
Bialo Czarne mnie nie zadowala to tak jakby jakas manga :)

Musze miec w kolorze i taniej bedzie :)
Odpowiedz
Ja tez czuje niedosyt po przeczytaniu czarno-bialego komisku.
Odpowiedz
Mnie sie osobiscie podobala historia bardzo wciagajaca ale troche gorzej z rysunkami..... lepsze byly w Spctacularze, ale w Spectacularze Spider nie zostal tak zmasakrowany jak w Amazingu. Co myslicie??
Odpowiedz
Mi sie osobiscie podobaly bardzo te komiksy, choc wole USM :lol:
Odpowiedz
Ja bym kupil essentiala Spidera ale odrzuca mnie wykonanie tego w czerni i bieli. O ile w mangach mi to nie przeszkadza o tyle w komiksach Marvela owszem.

Aha. I wytlumaczcie mi bo od dawna nie kupuje komisków: Czym sie rózni The Amazing Spider-Man wydawany przez DK od tego wydawanego w latach 90 przez TM-SEMIC?

Odpowiedz
Cytat:Aha. I wytlumaczcie mi bo od dawna nie kupuje komisków: Czym sie rózni The Amazing Spider-Man wydawany przez DK od tego wydawanego w latach 90 przez TM-SEMIC?
Oba dotycza tego samego universum czyli tego samego Spider-Mana. Tm-semic wydawal komiksy z wczesniejszymi przygodami a DK z pózniejszymi. Pomiedzy tymi dwoma amazingami jest wielka luka w zyciorysie Pajaka, która dotyczy glównie kontynuacji sagi klonów powrotu Normana Osborna, smierci (a raczej roztopienia sie) Scarlet Spidera oraz powrotu cioci May do spoleczenstwa.
Odpowiedz
Zaraz, zaraz. W komiksie wskrzesili ciocie May? Przepraszam jesli kogos tutaj uraze ale moim zdaniem to debilny pomysl z wskrzeszaniem kogos kto zmarl smiercia naturalna.
Mam jeszcze jedno pytanko. W ostatnim numerze TA SM wydawanym przez TM-Semic widzimy jak Peter który okazal sie byc klonem idzie do Bena i tu wlasnie nie pamietam, jak bylo dalej. Czy oni sie zamienili i klon odlecial w dal czy Ben mu odmówil. Wydaje mi sie ze to byla to pierwsza ewentualnosc ale jak juz pisalem nie pamietam dokladnie.
Jakis czas po tym jak skonczono u nas wydawanie TA SM w me lapki wpadl orginalny komiks w którym to ten pajak na wygnaniu (no wlasnie który klon czy normal) robi sobie nowy kostium i postanawia walczyc ze zlem tego swiata. Czy ktos zechce wypelnic moja luke dotyczaca przygód pajaka swoja wiedza? :lol:

Odpowiedz
Cytat:Zaraz, zaraz. W komiksie wskrzesili ciocie May? Przepraszam jesli kogos tutaj uraze ale moim zdaniem to debilny pomysl z wskrzeszaniem kogos kto zmarl smiercia naturalna.
Nie tylko ty uwazasz, ze wskrzeszanie to glupi pomysl ;)
Troche Ci przyblize jak to zrobili. Okazalo sie, ze May która zmarla, to byla wynajeta przez Osborna aktorka...

Cytat:Mam jeszcze jedno pytanko. W ostatnim numerze TA SM wydawanym przez TM-Semic widzimy jak Peter który okazal sie byc klonem idzie do Bena i tu wlasnie nie pamietam, jak bylo dalej. Czy oni sie zamienili i klon odlecial w dal czy Ben mu odmówil. Wydaje mi sie ze to byla to pierwsza ewentualnosc ale jak juz pisalem nie pamietam dokladnie.
Dokladnie. Jeszcze przez jakis czas byl Scarlet Spider i Spider-Man, potem dopiero Ben przyjal tozsamosc Spidera, a Peter chcial spedzic zycie u boku zony (o ile sie nie myle, jedna z przyczyn bylo to, ze Peter stracil moc, oczywiscie pózniej odzyskal).

Cytat:Jakis czas po tym jak skonczono u nas wydawanie TA SM w me lapki wpadl orginalny komiks w którym to ten pajak na wygnaniu (no wlasnie który klon czy normal) robi sobie nowy kostium i postanawia walczyc ze zlem tego swiata. Czy ktos zechce wypelnic moja luke dotyczaca przygód pajaka swoja wiedza?
Nie ma problemu. Nowy kstium zrobil sobie Ben bedac przekonanym, ze jest oryginalny. Ostatecznie podczas walki Petera i Spider-Bena z Green Goblinem Ben dostal z glindera (w taki sposób jak za pierwszym razem zginal Green Goblin). chwile pózniej Ben rozpuscil sie na rekach Petera i wtedy wyszlo na jaw, ze to jednak Ben byl klonem, a Pete to oryginal.

Cytat:Ja bym kupil essentiala Spidera ale odrzuca mnie wykonanie tego w czerni i bieli. O ile w mangach mi to nie przeszkadza o tyle w komiksach Marvela owszem.
To kup sobie Amazing Spider-Man Omnibus. Zawiera 40 pierwszych numerów Amazing Spider-mana (w tym Annual i goscinny wystep w Fantastic Four), a co najlepsze jest w kolerze, posiada twarda oprawe i wcale drogo nie wychodzi w przeliczeniu na jeden numer. (Polecam www.komiksy.com tam znajdziesz ten GRUUUUBY komiks).
Odpowiedz
Dzieki. Powiem ci, ze ten pomysl z wynajeta aktorka jest IDIOTYCZNY. No po prostu nie moge. Po ch oni cos tak glupiego wprowadzali do Spidera? To juz serial pt klony nie wystarczyl. Z tymi klonami na poczatku mi sie podobalo ta cala intryga Jackala ale pózniej zaczely mnie draznic.

Nawiazujac jeszcze do twojej odpowiedzi. To w koncu Ben zostal z MJ czy Parker bo juz sie troche pogubilem (kurde naprawde jak telenowela)? Szkoda mi w sumie Bena/Scarleta bo polubilem go ale w sumie dobrze ze zakonczyli ten przydlugi watek z klonami.

Odpowiedz
Z MJ zostal oryginalny Peter
Odpowiedz
Spider-Nik,May 13 2007, 10:56 AM napisał(a):To kup sobie Amazing Spider-Man Omnibus. Zawiera 40 pierwszych numerów Amazing Spider-mana (w tym Annual i goscinny wystep w Fantastic Four), a co najlepsze jest w kolerze, posiada twarda oprawe i wcale drogo nie wychodzi w przeliczeniu na jeden numer. (Polecam www.komiksy.com tam znajdziesz ten GRUUUUBY komiks).
Male pytanko co do tego czy jest to przetlumaczone na nasz jakze ukochany jezyk Polski .
upewnij sie czy nikogo niema w domu
Odpowiedz
O w morde ile oni chca za tego Omnibusa! Moze w przeliczeniu na jednen numer jest tanio ale zeby na raz wydac 250 zeta to juz boli.

Odpowiedz
No mnei tez za bolalo jak ujrzalem cene.
upewnij sie czy nikogo niema w domu
Odpowiedz
Obawiam sie, ze nie bede mógl sobie pozwolic na wydanie 250 zl na komiks. Bardzo chcialbym cos takiego miec, ale first things first. Sa niestety wazniejsze rzeczy na które mozna wydac tyle kasy.

Odpowiedz
Cytat:Bardzo chcialbym cos takiego miec, ale first things first. Sa niestety wazniejsze rzeczy na które mozna wydac tyle kasy.

A dla mnie to byla first thing ;)

Cytat:Male pytanko co do tego czy jest to przetlumaczone na nasz jakze ukochany jezyk Polski

Nie, Omnibus jest po angielsku.
Odpowiedz
Akurat to, ze jest po angielsku nie stanowi dla mnie zadnego problemu a juz szczególnie w komiksie.

A co obejmuje Essential SM?

Odpowiedz
Polecam przegladanie naszej strony, ona pomoze rozwiac wiele watpliwosci i odpowiedziec na wiele pytan:

SMO -> Streszczenia -> Essential Spider-Man
;)
Odpowiedz
Ja tam uwazam ze ta cala Saga Klonów to poroniony pomysl,dlatego tez ciesze sie ze Dk rozpoczelo drukowanie serii wlasnie od historii z Morlunem,mozemy tam zobaczyc Pajaka,który tak jakby czul ze przegra,ze to koniec,bardzo fajnie sie to czytalo,ja sam do konca nie wiedzialem czy historia skonczy sie fajnym Happy endem typu nasz super heros znów pokonal zlego brzydkiego przeciwnika,Seria z Dk byla swietna i bardzo zaluje ze ja zakonczyli
Liczy sie tylko jak sobie radzisz,kiedy karta zupełnie Ci nie idzie 
Odpowiedz
Z tymi klonami bylo do pewnego momentu nawet niezle, takie owiane tajemnica, cos nowego lecz pózniej... Te tysiace klonów, zamiany Bena i Parkera oraz zalamujacy pomysl z wskrzeszaniem postaci cioci May (no nie moge co za debil to wymyslil!) zrujnowaly ta sage.

Na jakim etapie DK zakonczylo wydawanie TASP?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości