' napisał(a):Chyba jeszcze nie pokazywalem tutaj zdjecia Iron Man mark IV (6"):

Wedlug mnie wyglada duzo lepiej niz mark VI, zobaczymy jak im to wyjdzie w produkcji seryjnej.
Figurka ogólnie niez?a. Twarz wola? bym jednak bez okularków, ewentualnie jakieś mniejsze - ale to ma?y problem jeśli hauer dobrze leży. Poprosię bym też o jakiś inny odcie? żółtego koloru - jakiś mniej jaskrawy, bardziej stonowany i o jeden kaloryfer na brzuchu mniej - ten tu?ów wydaje mi się nie naturalnie długi.
Wci?? niestety nie dotarł do mnie Phoenix:angry:... Za to dotarł do mnie Thor <a href='index.phpłact=findpost&pid=0'>http://comicfigs.net/Figures/HML02/Thor_0.htm</a> więc teraz "trochę" narzekania na Hasbro ...
Z wyglądu figurki jestem zadowolony, kolor "pantofli" mógł by był inny/lepszy - ale ok widziały ga?y co brały:). Jestem zadowolony, z odlewu, nawet spoin/glutków/fr?dzelków w miejscach ??czenia niema:), niby takie małe co?, co powinno był standardem, ale w przypadku Hasbro cieszy mnie niezmiernie:).
Kolorystyka i odlew są ogólnie OK i zas?uguj? na plusa, zwłaszcza kolorki (poza wspomnianymi pantofelkami) są dla mnie miłym zaskoczeniem - miałem duże w?tpliwo?ci co do koloru skóry Thora, wydawał mi się jakiś nie taki - nie potrzebnie w rzeczywistości wygląda bardzo dobrze...
Wiedziałem o ograniczonych elementach ruchu (d?onie, stopy/kostki) ... nie wiedziałem jednak że zostały jednak one ograniczone aż tak:angry:... myśl? tu o w szczególności o pkt artykulacji w ?okciu... b?agam ?okie? który porusza tylko się 2-5 mm do góry - co to ma był ?? (nie da?o się zrobić tego jak w kolanie ?? he ??)
Po za tym pkt artykulacji są dobre, bardzo brakuje mi ruchu w stopach/kostkach, jest to szczególnie upierdliwe i w znacz?cy sposób wpływa na pozowalność figurki
Akcesoria - młotek jest gut - choć coś kapkę krzywawy;), toporek wygląda dla odmiany jak z odpustowej zabawki ...
I na koniec rzecz która mnie autentycznie wkurzyća:angry:- pelerynka ...
Sam kolor wygląd jest ok nie mam zastrze?e?. Tym co mnie wnerwi?o jest jej wykonanie - przypina się do figsa za pom?c? dwóch wystających z niej (peleryny) bolców. Figurka ma za to odpowiednio 2 dziurki na ramionach na owe bolce ... OK ... wkładamy pelerynk? ? ... Dobra jeden bolec siedzi, teraz drugi, kurde coś nie mogę trafi? ... (światło !!) ... ech no co jest ?? ... (jeszcze więcej światła) ... jeszcze raz jeden bolec ... WTF? ... gdzie ta druga dziurka na bolec ??:angry:... Aaa i już wszystko jasne bolec został odlany jakieś pół centymetra od dziurki, założenie pelerynki w ten sposób - nie możliwe:angry:.
Po prostu Hasbro ... dziękuje za uwagę.