Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Figurki
Obni?y?em cen? do 65z? za sztuk?. Co prawda teraz będą do tego interesu dokłada? z własnej kieszeni odjęt? dych?, ale cóż.
Odpowiedz
Nie chcę był złym prorokiem, ale wydaje mi się że i tak nikt nie kupi:P.
Figurki fajne, ale mimo wszystko postaci nie są zbyt popularne w Polsce.
Odpowiedz
Licz? na fanów i ludzi dobrego serca, którzy chcę mi biedakowi pomóc w zdobyciu Bane'a ;( Plus, Creeper byłby świetny pod custom Jokera.
Odpowiedz
Znalazłem na allegro pere?k? http://allegro.pl/x-men-storm-marvel-figur...1204053077.html
Odpowiedz
' napisał(a):Recenzja ekskluzywnego dla SDCC Batmana z Arkham Asylum:
http://www.youtube.com/watch?v=6e5X5Kl-CCw

Najżadniejszy Batman jakiego widziałem, choć sza?u niema ... liczy?em na więcej, co nie zmienia faktu, że chciał bym go mie?:)
Tylko że ...no właśnie "Limited Edition" te dwa słowa działaj? na mnie zawsze jak czerwona płachta na byka - dla mnie to po prostu pretekst do wyciągni?cia jak największej kasy od fanów ... a za kilka miesięcy wznowienie serii ... Wrrr:angry:Do wyj?cia na rynek jeszcze zostało trochę czasu, ciekawe ile przyjemność postawienia Bat`ka na półce będzie kosztować
<_<

' napisał(a):Znalazłem na allegro pere?k? http://allegro.pl/x-men-storm-marvel-figur...1204053077.html

Witaj:)

Co do linka z alledrogo ... nie nazwać bym figurki pere?k?, a aukcji okazję, no chyba że masz na myśli desperatów
;)
Odpowiedz
Wreszcie pojawił się sze?ciocalowy Mark IV, to są także recenzje.
http://www.youtube.com/watch?v=87_bqdZnY3E&feature=sub

Fajny jest. Gdybym zbiera? tą skal?, to miałbym trudny orzech do zgryzienia przy wyborze tego albo V. Pewnie nawet kupiłbym obu;)
Odpowiedz
<span style="font-size:10pt;line-height:100%"><span style="font-family:Comic Sans MS">żadniutki jest, podobaj? mi się te metaliczne kolorki, te wcześniejsze pastelowe jakoś nie pasowaćy mi za bardzo do Iron`a:)Artykulacja wydaje się w porządku, wymienna główka R.D.Jr ta? fajny smaczek, wymienne ?apki jakoś przeżyje;), pozostałe akcesoria mehem no cóż jak dla mnie to mogło by ich nie był wcale:Pnie są moim zdaniem zbyt atrakcyjne …

Ps Ciekawe czy farba nie będzie się wyciera?/odpada? ... ten drugi Iron w video, miał dziwne malowanie w kolanach, jakby wytar?a się w tym miejscu złota farba, albo zapomnieli domalować :/

Ps2 Dziwi? się że ograniczasz się tylko do jednej tylko skali … na ale to może Ja jestem dziwny:P
</span><!--/sizec--></span><!--/sizec-->
Odpowiedz
Lubi?, kiedy wszystkie moje figurki do siebie pasuj?. Choć oczywiście mam kilka ML, XMC i SMC, ale one akurat pasuj? wielkońci? do MS. No i trzymanie się jednej skali wychodzi mi taniej, niż kupowanie wszystkiego, co popadnie;)

A ten IM ze srebrnymi kolanami i bicepsami po prostu tak miał wyglądał.
Odpowiedz
Nie no luzik jak kasa nie pozwala to wiadomo że trzeba przyhamować, myśla?em że jest jakiś inny powód z którego skreśli?e? figurki inne Select:). Na całe szczęście moje ?róde?ko z zaskórniakami na figsy nie wysycha :)bo miał bym problem żeby się na jedn? konkretn? serie zdecydować :)
Ostatnimi czasy miałem przyjemność potrzymał w ?apkach rozpakowanego, select`owskiego Mephisto - też zacna figurka, ładnie wykonana :)
Odpowiedz
Nie, że pieni?dze się kończ?, a po prostu trzymanie się siedmiocalówek (MS, DCD) jest przyjemniejsze dla portfela, tak po prostu. No i są jeszcze inne hobby na które trac? fors?;)

Poza tym, tak szczerze, to nie ma aż tylu serii figurek, które mnie naprawdę interesują. Ostatnio kupiłem kilka GI Joe, ale to głównie dlatego, że znalazłem ich na przecenie po 10z? za sztuk?. Marvel Legendsów starych zdobywa? mi się nie chce, bo jest niewiele takich, które mi się naprawdę podobaj? (i większość nie pasuje wzrostem do moich figurek). Jedynie co, to ostatnio zastanawiam się nad Transformersami, ale pewnie kupiłbym kilka ważniejszych postaci i tyle. MOTUC są spoko, ale mnie do posiadania nie interesują, a DCUC tylko w ramach dopełnienia DCD.

Aha, od czasu do czasu jest jeszcze Neca.
Odpowiedz
Osobiście traktuje figurki trochę inaczej ...
Wiadomo że Legendsy od ToyBiz`u jakoś najbardziej przypad?y mi do gustu, może nie ze względu na wykonanie bo jest wiadomo specyficzne i nie każdemu się spodobaj? te wszystkie ??czenia w pkt. artykulacji, ale głównie ze względu na ilo?? wydanych figurek z tej serii, no i pasujących do nich pobocznych 6" z SM czy X-Men itp.

?atwo się przekona? po moich postach, że największą sympati? darze postacie z więzane z grup? X-Men`ów, a jak wiadomo ten świat jest w nie przebogaty ... i ustawienie jak największej liczby postaci z tego teamu sprawia mi największego banana na twarzy ... no w skrócie marzyło by mi się zbudowanie dioramy Szko?y Profesorka X ze wszystkimi postaciami z komiksu ... no ale to odleg?a przyszłość i na razie wygląda mało realnie

Dochodząc do sedna sprawy figurek z Select jest stosunkowo nie wiele i to jest ich największy minus w mojej wizji, bo gdyby była ich taka liczba jak ML, lub gdyby wychodziło więcej tak dobrze wykonanych 7" z innych serii to nie miał bym wyboru i po prostu wybrać te dokładniej wykonane.

Jeśli zaś mówimy o 7" z DC ... no nie wiem ja przynajmniej nie za bardzo widzę problem ... mieszał postaci Marvela i DC na jednej półce na pewno nie będą ... więc po prostu znajd? dla nich osobne miejsce i wszystko będzie OK
Hehe ale na razie to w końcu musz? jakaś figurk? z tej serii zakupił, i zobaczyć jak to się wszystko prezentuje gdy będą miał już ją w ?apkach, w każdym będą razie nie przesądzam ani na jedn? ani na drugą stronę, czy po pierwszej następił kolejne, czy może raczej okaże się że to pierwsza i ostania figurka z DC

I jeszcze do wielkońci ... no po prostu nie chce mi się wierzyć, że nie zakocha? był się w takim trzydziesto kilku centymetrowym Sentinel`u - w moim przypadku to miło?? od pierwszego wejrzenia i nie sugeruj się tutaj zdjęciami czy video z netu ... żadne video czy fota nie oddaje miodności tej figurki, ją po prostu trzeba mieć w własnych ?apkach
Odpowiedz
Sentinel oczywiście, z tym, że jego wysoko?? jak najbardziej pasuje do reszty. Tak samo, jak Galactusa czy Hanka Pyma, którego próbuj? zrobić z GI Joe;)Ale tacy Human Torch czy Wolverine, których mam z ML, są po prostu za mali do trzymania z resztą moich Marvelowskich figurek, żeby wszystko wyglądało spójnie.

Marvel Selecty są prawdopodobnie w ciut większej skali niż DC Directy. A przynajmniej tak sądzę, bo wci?? nie mam żadnej postaci normalnego wzrostu, wszyscy to jakieś przero?ni?te koksy;)Jak wreszcie kupił Kapa, to będą wiedział dokładnie co i jak. Strzelam, że będzie wysokońci mojego Anio?a z XMC, ew. ciut większy, więc będzie idealny.

Natomiast Neca, to już w ogóle inna para kaloszy. Jak oni mówił, że figurka ma 7 cali, to faktycznie ich skala jest od dokładnie siedmiu wzwy?. Dlatego nie mogę się już doczekać aż kupił jakiegoś predatora, bo one są jeszcze o cal większe:D

Edit:
Przy okazji, dziwi mnie to, jak ToyBiz się nie trzymał jednej skali. Taki Zielony Goblin z boksu Sinister Six czy Scorpion z SMC są trochę za wysocy jak na te postaci (przez co idealne do moich figurek), a każdy Venom, którego widziałem deczko za ma?y. Do tego dochodzą jeszcze X-Men Classics, które są właśnie skali DCD/MS, przez co pewnie trudno większość z nich pozować z normalnymi Legendsami.
Odpowiedz
No niestety musz? się zgodziś, tą większe postacie z ML można jeszcze jakoś dopasować, a w tych mniejszych jest za duża różnica ... na całe dla mnie szczęście kilka Select`ów można też dopasować do ML np. Thanosa (ps Dzięki twoim foto zamieszczonym w tym temacie zdecydowałem się na zakup - figurka rewelka :) Danke !) Ale w sumie to co ja tam mogę wiedzień jak mam raptem dwie figurki z Marvel Selcet :)

A jeśli chodzi o serie nie związane z komiksami ... to i u mnie znajdzie się kilku Obcych i Predów czy innych maszkar z filmów :)

Ad ToyBiz no masz racje że jakoś nie które są citu większe od innych lub przyda?o by się żeby inne były większe ale ogólnie jest OK Największą dysproporcje jaka mi dokucza to przykład Cable z ML5 i Bishopa z ML12 wiadomo że obaj to niez?e kafary, a tutaj Cable wygląda jak po wakacjach w O?więcimiu &lt;_&lt;
Co do Goblina natomiast to musisz wzi?? poprawk? na gilder (z tego co się orientuj? pisaće? że go nie masz) jak był go ładnie ustawi? w pozycji jak była dla niego przewidziana, czyt na gilderze rozkraczonego, to już by się taki wysoki nie wydawał ;)
Odpowiedz
Thanos to mój ulubieniec. Idealnie łączy świetn? rze?b? i dobry zakres ruchu. Do tego lubię tą postać. Thor może i wygląda lepiej, bo przywięzanie do detali jest nieziemskie, ale ma te zwalone stawy w nogach, dzięki którym prawie nic sensownego nie da się z nimi zrobił. Mam nadzieję, że w końcu z tego zrezygnuj?, choć wygląda na to, że utrzyma się jeszcze przynajmniej w kilku najnowszych figurkach.
Odpowiedz
Ja podobnie jak Shini zbieram figurki z jednej skali, no ale zdarzaja sie wyjatki jak Rulk, Sabretooth, czy taki Thor z MS. Ogolnie bardziej przepadam za ML, maja wiecej punktow artykulacji, farba rzadko co odpada (w przciwienstwie do MS), no i chyba tyle z tych dobrych rzeczy na temat ML, jezeli chodzi o zle to jest to na pewno koszmarne malowanie. Zgadzam sie z PrimoHombre w kwestii Sentinel'a, jest to faktycznie cudna figurka, zarowno malowanie, jak i rzezba jest genialna, no i artykulacja rowniez jest wystarczajaca.
Odpowiedz
Ja po prostu nie widzę problemu w tym żeby mieć po kilka wersji jednej postaci, i czy to będzie 6" czy 7" czy może nawet 12" no problem, dla każdej znajdzie się miejsce :Dważne żeby nie stały na jednej półce obok siebie i żeby się czym? od siebie różni?y :)Na ten przykład we?my Wolverine Obecnie mam tego z ML6 i variant bez maski z ML12 stoj? sobie na osobnych pó?kach i jest gitara, ba mało tego w planach jest Stealth Wolverine z serii X-Men i ch?tnie przygarn? 12" z serii Icon :DJuż ja dla nich jakieś miejsce wynajd? B)Tak że różna skala to tylko problem ze znalezieniem miejsca dla nich i nic poza tym :)

edit sam już się gubi? w tych wszystkich figurkach ... zapomnia?em Wolverine z ML7 ;)
Odpowiedz
Ja glownie przez swoj charakter nie kupuje figurek w innej skali. A dlaczego tak ? Juz wyjasniam. Otoz gdybym teraz kupil sobie jakas figurke np. takiego King Hulk'a (swietna figurka, jak na ta skale), ktory jest w skali 1/18, to nie moglbym sie powstrzymac przed kupnem nastepnych figurek w tej skali. Dlatego ja wole miec wiecej figurek w jednej skali, niz w kazdej po troche.

PS: Dzisiaj doszly do mnie magnesy i figurka Tomb Rider, takze moj concept Taskmaster'a bedzie gotowy w poniedzialek:D. Jestem ciekaw jak Wam sie spodoba.
Odpowiedz
' napisał(a):PS: Dzisiaj doszly do mnie magnesy i figurka Tomb Rider, takze moj concept Taskmaster'a bedzie gotowy w poniedzialek:D. Jestem ciekaw jak Wam sie spodoba.

S?ucham ?? z Lary chcesz zrobić Taskmaster'a :blink:?? To się nie może uda? ;)Ale na pewno musz? zobaczyć efekt końcowy B)
Odpowiedz
HEHEHAHAHIHi ! Taak, troche smiechu nigdy nie zaszkodzi. Wracajac do tematu, oczywiscie, ze z Lary nie chce zrobic Task'a (nawet gdybym chcial w weekend bym sie nie uwinal). Od Lary chce tylko pistolety z kaburami, bo uwazam, ze sa zajebiste, troche duze, ale takie wlasnie chcialem.
Odpowiedz
A co to za Larka?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości