Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ankieta: Jaka ma byc nowa animacja ze spiderem?
Ankieta jest zamknięta.
Niech będzie kontynuacją TAS.
0%
0 0%
Niech będzie kontynuacją The Spectacular Spider-Man
20.00%
1 20.00%
A może wreszcie kreskówka na podstawie Ultimate?
40.00%
2 40.00%
Wolałbym jakieś całkiem nowe alternatywne spojrzenie na Spidera
40.00%
2 40.00%
Nie obchodzi mnie to!
0%
0 0%
Niech będzie kontynuacją SM3, skoro nie będzie 4. części tylko restart.
0%
0 0%
Razem 5 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa animacja z Pajęczakiem
Skoro Marvel nie chce kontynuowac "The Specta..." to moze podumalismy by na temat ewentualnej nowej animacji? Marvel jasno dal do zrozumienia ze woli zrobic wlasna animacje. Wiec dziwie sie ze wszystko ucichlo i nie zrodzila sie nowa dyskusja? Osobiscie liczyl bym na cos na ksztalt "Batman the Brave and teh Bolt" i "Hulk vs.", czyli o serial ze Spider-Manem w klimatach Marvel Team-Up. Dla nie zorientowanych wyjasniam, ze to seria w której Spider-Man regularnie pojawia sie z inna postacia z Marvela. Oprócz nowej animacji, dostaniemy równiez postacie z Marvela, i byc moze te które jeszcze sie nie pojawily na malym ekranie. Z najwieksza przyjemnoscia zobaczyl bym u boku Spider-Mana, takie postacie jak Black Bolt, Nightcrawler, Beast, Wolverine, Iron Man, Hulk, Deadpool, Kapitana Ameryke, i wiele innych postaci, których nie moglismy goscinnie zobaczyc w The Spectacular Spider-Man bo Sony nie mialo do nich praw. Tutaj obok Spider-Mana byliby glównymi postaciami. Dla mnie to bylo by cos swietnego, utrzymane w luznym ale sensownym klimacie, wlasnie cos w guscie najnowszej kreskówki Warner Bros - Batman the Brave and the Bolt.
Money. I like to swim trought it and throw it in the air,
and have it hit me on the head! Quack!
Odpowiedz
Nie wiadomo czy Marvel nie chce kontynuowac The Spectacular Spider-Man. Po prostu wciaz nie ma decyzji, na co duzy wplyw moze miec to, ze wciaz jeszcze do konca nie "rozliczyli" sie z Sony, co i jak. Poza tym dopiero co doszlo do przejecia przez Disney, wiec znowu nie bylo czasu na decyzje.

Ale nie zmienia to faktu, ze zawsze mozna zrobic drugi serial i Marvel Team-Up nie bylby zlym pomyslem. Byle historie byly ciekawsze i smieszniejsze niz w komiksowym pierwowzorze.

Odpowiedz
Dodalem sonde, która moze znacznie poszerzyc nasza dyskusje;).
Money. I like to swim trought it and throw it in the air,
and have it hit me on the head! Quack!
Odpowiedz
Oczywiście chwiałbym by nowa kreskówka była kontynuacj? TASa, ale patrzęc realnie chyba nie ma na to szans. Zawsze można jednak wprowadziś coś nowego, powiew świećo?ci czyli alternatywne spojrzenie na Spider-Mana np w postaci Noir. Mieli?my to w komiksie i będziemy mieć to w najnowszej grze, więc może czas na animacje czy też kreskówk? w tym klimacie. Ewentualnie Spider-Man 2099, w końcu pomysł z Batman Beyond wypad? dobrze.
Odpowiedz
Mam nadzieję, że trzeci sezon TSSM dostanie jednak zielone światło i Weissmann powróci z nowymi pomysłami. Niemniej gdyby życie miałoby się potoczy? inaczej, to optowałbym za alternatywnymi wersjami pająka. Byleby tylko nie Ultimate, są oczywiście pewne granice. Ale, już Scarlet Spider: Animated, czy też Spider Girl, bardzo ch?tnie.
Odpowiedz
Ostatnio pomyślałem, że mamy już wiele kreskówek z Peterm Parkerem, a przecież marka Spider-Mana niesie za sobą również inne postaci i może można by je wykorzystać. Z pewnością serial animowany skupiony na postaci z universum Spider-Mana byłby czymś nowym i świeżym. A przecież jest w czym wybierać - mamy Scarlet Spidera, i to aż dwie wersje, Bena Reilly'ego i Kaine (osobiście preferowałbym Kaine'a jako głównego bohatera). Rozmaite wersje Spider-Girl czy Spider-Woman, oraz antybohaterów takich jak Venom. Venom przecież też miał wielu nosicieli, i świetnie na bohatera serialu nadawałby się któryś z dwójki: Eddie Brock, Flash Thompson. Serial o Venomie mógłby nam zagwarantować dwuznacznie moralnego bohatera, oraz często brutalne załatwianie spraw. Nie mam pojęcia czy młodsza publika by to kupiła, ale ja jako fan postaci brałbym w ciemno. A skoro Disney potrzebuje w dzisiejszych czasach serialu z jajem, to niech zaadaptuje np Superior Foes of Spider-Man a nie raczy nas nie tak tragicznym, ale dalej słabym i dennym, serialem który delikatnie nawiązuje do Ultimate.
Odpowiedz
(25.11.2013 , 23:01)Doctus napisał(a): A przecież jest w czym wybierać - mamy Scarlet Spidera, i to aż dwie wersje, Bena Reilly'ego i Kaine (osobiście preferowałbym Kaine'a jako głównego bohatera).

Otóż to. Kreskówkę o Scarlet Spiderze bardzo chętnie bym obejrzał. Wink

Teraz emitowana jest seria pt. "Ultimate Spider-Man". Traktuje ona wszystko raczej dość ogólnikowo więc nie ma się co nastawiać na kreskówkę, która wiernie trzyma się tego co było w komiksie. Mi osobiście nie przypadła do gustu. Liczyłem na coś pokroju
"The Spectacular Spider-Man" jednak dostałem coś innego. Mogłem się tego spodziewać. Big Grin
Odpowiedz
(27.11.2013 , 20:39)TRoTu napisał(a): Teraz emitowana jest seria pt. "Ultimate Spider-Man". Traktuje ona wszystko raczej dość ogólnikowo więc nie ma się co nastawiać na kreskówkę, która wiernie trzyma się tego co było w komiksie. Mi osobiście nie przypadła do gustu. Liczyłem na coś pokroju
"The Spectacular Spider-Man" jednak dostałem coś innego. Mogłem się tego spodziewać. Big Grin

Spidey_welcome TRoTu! Świetny avatar! Mam nadzieję, że spodoba Ci się na Forum o Pajaczku Smile

Myślę, że wiekszość z nas była zawiedziona na wieść o przerwaniu produkcji 'The Spectacular Spider-Man' i spodziewała, się że Marvelowskie podejście do serialu nie będzie niczym ciekawym. Nie ma się co dziwić, bo Marvel od czasu zakończenia TAS-ów nie miał ANI JEDNEJ dobrej kreskówki. Podczas gdy DC od poczatku lat 90-tych do dnia dzisiejszego zasypuje nas wspaniałymi produkcjami (Batman:TAS, Superman:TAS i teraz Green Lantern), Marvel wypuszcza gniota za gniotem, jak np. X-Men: Evolution, Fantastic Four: World's Greatest Heroes, czy Wolverine and the X-Men. Każdy z tych seriali był po prostu nudny i wiekszość miało kiepska kreske (Fantastic Four w wykonaniu francuzów wygladało po prostu prze-paskudnie).

Nie raz już to mówiłem/pisałem, ale moim zdaniem Marvel powiniem prawa do animowanego Spider-Mana zostawić u Sony, który radził sobie po prostu wyśmienicie ze Spectacularem, a w zamian ewentualnie sprubować odzyskać prawa do filmowej wersji postaci (mimo iż The Amazing Spider-Man bardzo mi się podobał), żeby móc ja właczyć do swojego filmowego Universum, z którym jak wiemy radzi sobie doskonale.

Ultimate Spider-Man jest niestety kolejnym przykładem tego, że w Marvelu niestety nikogo, kto miałby jakikolwiek pomysł na dobry serial animowany - bo wciśnięcie po prostu 'piętnastu' postaci, znanych z komiksów do jednego serialu, nie czyni go niczym nadzwyczajnym bez ciekawego pomyslu na fabułe - czego ewidentnie w 'Ultimejcie' brakuje.
Odpowiedz
Ja mam inną opinię Wolverine and X-Men mi się podobali, Evo również, a za Spectacualrem nie przepadem choć przyznam że jest lepszy niż ultimate te 26 odc jakoś obejrzałem ale wracać do nich nie chcę, na ultimate to ja po 2 poległem
Odpowiedz
Cytat:Evo również,

Oglądałem to dla zasady na Cartoon Network. Kiedyś chciałem sobie to przypomnieć, ale wymiękłem po dwóch odcinkach.
Odpowiedz
Już sam fakt że rola Wolverina w Evo była mocno ogranoczona jest dla mnie dużym plusem , w takich kreskówkach powinno go być jak najmniej.
Odpowiedz
(28.11.2013 , 19:37)Lorenzo Fabbri napisał(a): Już sam fakt że rola Wolverina w Evo była mocno ogranoczona jest dla mnie dużym plusem , w takich kreskówkach powinno go być jak najmniej.

Wolverine'a faktycznie jest wszędzie za dużo, choć to nie zmienia faktu że to mój ulubiony X-Man od dzieciństwa. Wydaje mi się że np dzisiaj w kinie, Logan powinien mieć własną serię filmową (to oczywiste że kreacja Jackmana musi być obecna, bo się świetnie sprzedaje) a normalna seria X-Men powinna się skupić na kimś innym. Podobnie powinno być w telewizji, niech przyszłe kreskówki z ludźmi X skupią się na innych mutantach a Loganowi dadzą własne show, w regularnych Xach może pojawiać się przecież epizodycznie. Myślę że jest pełno ciekawych osobowości które mogłyby być w czołówce serialu - Gambit, Shadowcat, Iceman, Havok, Collosus, Jubilee, Cable, Bishop, i wiele, wiele, innych.
Odpowiedz
No i po blisko pięciu latach i czterech sezonach Ultimate Spider-Man dobiegł końca.

I znów znajdujemy się w tej samej sytuacji co na początku 2010 roku, kiedy ten temat został rozpoczęty przez @Voorhees - zastanawiamy się, co nas czeka w najbliższej przyszłości. Czy w końcu doczekamy się porządnego serialu animowanego na miarę Spider-Man the Animated Series lub the Spectacular Spider-Man, czy nowa kreskówka okaże się kolejnym gniotem jakim niestety był moim zdaniem Ultimate Spider-Man...

Nowy serial nazywać się będzie Marvel's Spider-Man, a pierwszy odcinek ma być nadany już w przyszłym miesiącu, dokładnie 17 sierpnia 2017.

Odpowiedz
Powiem tak - zaprezentowane dotychczas materiały budzą we mnie pozytywne uczucia, choć scena ze Scorpionem mnie nieco odpycha. Mam nadzieję, że będzie temu fabularnie bliżej do Spectaculara niż pożal się boże Mega...
Animacja mi się bardzo podoba, choć momentami kuleje.
Odpowiedz
(11.07.2017 , 12:59)Gadziu napisał(a): Powiem tak - zaprezentowane dotychczas materiały budzą we mnie pozytywne uczucia, choć scena ze Scorpionem mnie nieco odpycha. Mam nadzieję, że będzie temu fabularnie bliżej do Spectaculara niż pożal się boże Mega...
Animacja mi się bardzo podoba, choć momentami kuleje.

Z jakiegoś powodu, dopiero teraz obejrzałem zwiastuny tego nowego serialu i muszę powiedzieć, że nie szczególnie podobało mi się to, co widziałem.

Animacja wręcz tandetna, wygląda jak robiona we Flashu, ale tego niestety należało się spodziewać - dawno już zauważyłem ten trend do minimalistycznych backgroundów i designów postaci. Dziwi mnie to strasznie, gdyż shorty Looney Tunes z lat 50-tych miały ładniejsze i bardziej detaliczne tła, niż dzisiejsze kreskówki.

Szkoda...

Odpowiedz
Szczerze, mam to samo zdanie co Majki. Do dzisiaj ubolewam, że tak bezceremonialnie zakończono Spectacular Spider-Mana na rzecz, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnego Ultimate Spider-Mana. W kolejnej kreskówce nie widzę w ogóle zapowiedzianej w stosunku do poprzednika świeżości. Kręcimy się w kółko z Peterem, który chodzi do szkoły, ma problemy nastolatka i co jakiś czas musi poboksować się z jakimś super-łotrem. Nie widać progresji, postępu. Problem ten widoczny był w USM i przypuszczam, że tu zostanie powielony. Jedyna różnica to chęć zbicia kapitału na ostatnich motywach w komiksach (Horizon Labs, Spider-Gwen, Miles Morales), które same w sobie szczególnie wybitne nie są (no, może poza Milesem Moralesem). A animacja? Naprawdę w nowoczesnym świecie nie dało się wymyślić czegoś lepszego?
Odpowiedz
Trochę nowych informacji i zwiastunów:

http://www.spider-man.org.pl/news/kreskowki/marvels-spider-man-premiera-opis-obsada-plakat-i-filmy/

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości