Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimate Spider-Man
Powstanie nowy serial animowany o ścianołazie - Ultimate Spider-Man. więcej szczegółów jak zwykle na SMO.

Sensu robienia drugi raz w?a?ciwie tego samego nie widzę, zwłaszcza że nowa kreskówka na pewno nie dorówna The Spectacular Spider-Man. Jedyne sensowne rozwiązanie jakie nasuwa mi się na myśl to to, że będzie to kontynuacja tamtego serialu, z tą różnic?, że teraz będą pojawia? się inni herosi Marvela. Tyle że musiałby był za niż odpowiedzialny Weisman, a przecież towarzystwo wzajemnej adoracji z Marvel Animation nie dopu?ci go do swojego projektu. Smutny to dzień więc.

Odpowiedz
Dokżadnie, to się w pale nie mie?ci. Istne szale?stwo. Robić jeden, bardzo porządny serial, który odnosi sukces, ale i tak go nie doka?czaj?, tylko robić nowy, ale w takim samym klimacie! Bo co jak co, ale TSSM nosię znamiona "młodzieńowego" USM, w ogóle był mieszank? różnych pomysłów, czy to z komiksów, kreskówek czy filmów. No chyba, że tym razem zrobić wiern? adaptacj? animowan? USM, ale dot?d nigdy się nie zdarzy?o, by jakaś kreskówka była jota w jot? taka sama jak inne medium. Prawda jednak w tym, że skoro prawa wróci?y do Marvela, to ten nie będzie płaci? komu?, kogo zatrudni?o Sony. Dobrze rozumiem Rządło, że Weismana zatrudni?o Sony? Po co im ktoś obcy, skoro mają swoich?
Odpowiedz
Ale Weisman ma dobre stosunki z Disneyem:P.
Trzeba czekać na oficjalny komunikat marvel, żeby się dowiedzień czy ma to był wierna adaptacja Ultimate, ale chyba tak. Chyba, że zrobić Brave and the Bold z Pająkiem, ze względu na to, że będą pojawia? się inne postacie Marvela. Pozostaje nadzieja, że cokolwiek zrobić to będzie na wysokim poziomie.

Odpowiedz
Jak widzę na ma?ym i dużym ekranie jeśli chodzi o postać Spider-Mana szale? będzie świat Ultimate, więc nie jest dobrze. Raczej nie sądzę by nowy serial animowany czy też nowa kreskówka była kontynuacj? tej starej, czyli Spider-Man Unlimited z 1999 roku. Ciekawe co z The Spectacular Spider-Man, ale raczej chyba koniec. No cóż tak czy owak nie spodziewam się by ta produkcja trzymała taki poziom co TAS, żałuje również że nie zdecydowano się na realizacje Spider-Man 2099.
Odpowiedz
Update newsa na SMO

Już oficjalnie szef Marvel Animation potwierdziś histori?, czyli patrzęc na teaser zapowiada się Marvel Team-Up. Jeden z userów na forum nam to wykraka?:P.

Fajnie, że Nova, Iron Fist, Nick Fury. Kto tam jeszcze? Iron Man jest?
Ultimate Goblin beznadzieja oczywiście:P.
Aha i podobno Wolverine Marvela nie dostanie jednak 2-giego sezonu, lol.

Odpowiedz
No to kolego szykuj się na jesieni do roboty tj. recenzowania odcinków nowej kreskówki:D:D

A więc dośc wierna adaptacja, bo po Goblinie widać, że to taki sam stwór jak z komiksów USM.
Odpowiedz
Znowu jakaś produkcja oparta na Ultimate. Dlaczego oni mi to robił. Spectacular Spider Man był bardzo dobrym serialem pomimo animacji, która był nieco "mangowa". Oby tylko stylizacja tego nowego serialu nie przypomina?a tej kreskówki opartej na pierwszym filmie Raimiego. Mogę też zało?y?, że serial powstanie głównie po to by przysporzy? popularności filmu zaplanowanego na 2012 rok. Szkoda, że Spider Man staje się obecnie ofiar? marketingu i biznesu. żenada i tyle.

Cytat:Ale Weisman ma dobre stosunki z Disneyem

Zrobić dla nich "Gargoyles" więc powinni docenia? jego umiejątności. G?upio zrobi i to się w przyszło?ci na nich zemści.
Odpowiedz
Cytat:No to kolego szykuj się na jesieni do roboty
Ale za rok dopiero na szczęście:P.

Cytat:Mogę też zało?y?, że serial powstanie głównie po to by przysporzy? popularności filmu zaplanowanego na 2012 rok.
Kreskówka - Marvel/Disney, film - Sony. Nie mają powodu by się promować nawzajem, a i dotychczas było z tym bardzo kiepsko - Marvel praktycznie nie wspomaga? w promocji Spectaculara.
Zresztą film będzie tylko czerpa? inspiracj? z Ultimate - Peter w szkole, kłopoty z dziewczynami, to?samo?ci? itd, villain na drugim planie. Tutaj widać, że taki Goblin wprost z komiksu jest.

Odpowiedz
Naprawd? wierzysz, że to przypadek, iż na rok przed filmem inspirowanym seri? Ultimate, powstaje kreskówka bazująca na tym samym zamyśle. Oficjalnie nikt się do tego nie przyzna, ale za zamkni?tymi drzwiami towarzystwo się dogada?o i podzieli?o potencjalnymi zyskami.
Odpowiedz
' napisał(a):Szkoda, że Spider Man staje się obecnie ofiar? marketingu i biznesu. żenada i tyle.

I tu się całkowicie zgadzam, zobaczymy czy nowe produkcje (czyli zarówno film jak i serial animowany czy jak kto woli kreskówka) związane że światem Ultimate pogrąż? swym poziomem universum Spider-Mana czy może będą dla niego rewolucyjne i prze?omowe.
Odpowiedz
Cytat:Naprawd? wierzysz, że to przypadek, iż na rok przed filmem inspirowanym seri? Ultimate, powstaje kreskówka bazująca na tym samym zamyśle. Oficjalnie nikt się do tego nie przyzna, ale za zamkni?tymi drzwiami towarzystwo się dogada?o i podzieli?o potencjalnymi zyskami.
Ta, Disney dzieli się zyskami z Sony, a Sony z Disneyem, lol. Ale odpowiedz sobie na jedno pytanie - jeżeli film nie będzie nazywa? się Ultimate Spider-Man, to czy będzie to miało jakiekolwiek znaczenie czy kreskówka jest na podstawie Ultimate czy nie? Nie będzie miało, bo jakaś kreskówka o Spider-Manie i tak powstałaby i zawsze będzie promować filmy, tak jak film kreskówk?. Być może jest tak, że stworzenie nowej kreskówki jest dużo ta?sze, niż dalsze dogadywanie się z Sony w sprawie Spectaculara.

Wcze?niej Marvel nie promować Spectaculara czy filmów Spider-Mana, więc dziwne byłoby gdyby teraz Marvel-Disney chciał promować produkcje Sony.

Odpowiedz
Niemniej dla mnie to dziwny zbieg okoliczności, a zarazem jestem przeciwny kierunkowi w jakim pod??aj? obie produkcje. St?d może zbyt szybko wyciągam wnioski z tej całej sprawy. Jednak nawet jeśli filmu nie nazw? Ultimate, to porównania z kreskówk? będą i tak nieuniknione. Pamiętaj, że oprócz Disneya i Sony jest jeszcze Marvel, który pewnie chce upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. W gruncie rzeczy, to jest biznes i oni z tego ?yj?.
Odpowiedz
n ie wiem jak bedzie to wygloadac ale fajnie by bylo gdyby wszystko bylo tak samo jak w komiksie izeby wszystkie postacie wygladaly jak w komiksie
:D
Odpowiedz
Ja mam spore oczekiwania wobec tej kreskówli.może powstanie coś co zast?pi mi w zupełności świetny TAS (Spectacular mi jakoś nie podchodzi).Licz? na autorów.
Odpowiedz
Troch? to rzeczywiście głupkowato zrobili, ale trzeba popatrze? na to pozytywnie. Uniwersum Ultimate odmieni?o wielu przeciwników pajączaka, co sprawi że nie będziemy w kó?ko widzień tych samych twarzy. Goblin z Ultimate, Beetle, Electro i Shocker. To wszystko można wykorzystał na korzyść kreskówki. O wyst?pach gościnnych mówił nie będą, gdyż to jest to jednocześnie zły i dobry pomysł (niby fajnie, ale jak mają zrobić z Punisher'a weso?ego ch?opaczka z honorem, ktory nikogo nie zabije, nie będzie już tak ró?owo ). Warto dodał że będzie pewnie jeszcze bardziej młodzieńowy styl, co prawdopodobnie wp?ynie na pozytywny odbiór przez główny target, jakim są młodsze dzieci. Spectacular był b. dobrym serialem, ale jeśli twórcy odpowiednio wykorzystaj? potencja? uniwersum Ultimate, moze wyjść nawet coś lepszego (i tak w to wątpię:P). Ogólnie mogli dalej ciągnął seri?, gdyż zaczyna?o był ciekawie, ale stało się jak się stało i teraz trzeba liczy? że owy Ultimate powtórzy sukces SSM;).

"The Monsters are always with us. But thats okay, because there will always be good guys too.. and in the end, when all's said and done... good guys always win."- The Spider-Man
Odpowiedz
Widziałem dwa odcinki tego wymiotnika, o dwa za dużo.
Odpowiedz
(25.11.2013 , 11:07)Lorenzo Fabbri napisał(a): Widziałem dwa odcinki tego wymiotnika, o dwa za dużo.

Ja nie dalem rady nawet jednego całego obejrzeć, próbowałem kilkakrotnie, ale ten serial jest po prostu prze-niesamowicie nudny i infantylny... Spidey_ignore
Odpowiedz
Nie no ja obejrzałem kilka odcinków i nie jest aż taki gniot, choć nie powiem, w jasny sposób skierowany do młodszej publiki.

Zawsze to coś. Ja tam cieszę michę, że nadal robią rzeczy ze Spiderem, choć może faktycznie za mało wymagający jestem.
Odpowiedz
Też obejrzałem parę odcinków na Disney XD i powiem, że ten seriał ma niezłą animację i nawet dobry potencjał na tworzenie historii ze zlepków innych uniwersów. Na jego niekorzyść przemawiają zbyt nachalne motywy skierowane do najmłodszych - nawet nie chodzi mi o ich jakość, bo bywa śmiesznie, ale jest ich zdecydowanie za dużo: rwie to akcje i odsuwa uwagę widza od spraw istotnych. Ok, mały pająk z wielką jak dynia głową może pojawić się raz w odcinku, ale gdy dzieje się to częściej, robi się to nachalne ! To jest wada, którą ja nazywam "przesadzony luz", a zaczerpnięto ją z komiksów Amazing Spider-Mana od momentu rozpoczęcia Brand New Day. Wszyscy wiedzą, że Pająk lubi żartować, ale zbyt intensywne wsciskanie humoru, nawet w najmniej odpowiednich do tego chwilach, robi ze Spider-Mana albo idiotę albo niewrażliwca albo dużego dzieciaka. We wszystkich odcinkach, co oglądałem, właśnie z powodu tego nadmiernego epatowania humorem cierpią relacje Parkera ze jego towarzyszami w super-grupie, jak dla mnie ograniczają się one tylko do głupich docinków i wymiany zdań na poziomie dzieci z przedszkola. A przecież drużynowe działanie Spider-Mana to kopalnia złota dla serialu, z której nikt z twórców na razie nic nie wydobywa, ba nawet jej nie otworzył i nie zakupił maszyn.[/align]
Odpowiedz
Jak dla mnie, no prócz tego, że samo wykonanie tj animacja i akcja, które są niezłe to ma to jedną druzgoczącą wadę.... Co oni uczynili z wspaniałym Green Goblinem?!?!! Jakiegoś mięsistego maszkarona, no bez sensu.. Jak mogli popsuć tak genialną postać i zrobić z niej takie..coś. No nie rozumiem!!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości